ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Καταγγελία ειδικευόμενης γιατρού για εργασιακό bullying ακτινολόγου ενώ χαροπάλευε 18χρονος

Χανιά: Καταγγελία ειδικευόμενης γιατρού για εργασιακό bullying ακτινολόγου ενώ χαροπάλευε 18χρονος
Σοβαρή καταγγελία για ακτινολόγο στο νοσοκομείο των Χανίων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα απίθανο περιστατικό καταγγέλλει ειδικευόμενη γιατρός στα Χανιά καθώς υποστηρίζει πως δέχθηκε πρωτόγνωρη επίθεση από τον ακτινολόγο. Τη διενέργεια ΕΔΕ διέταξε η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Την ώρα που ένας 18χρονος έδινε μάχη για τη ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα, με τον νεαρό να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ο ακτινολόγος φέρεται να αρνήθηκε να κάνει την αξονική τομογραφία την οποία ζήτησε η ειδικευόμενη χειρουργός που ανέλαβε τον ασθενή.

Σύμφωνα με την ιατρό, η απάντηση του ακτινολόγου κατά την επικοινωνία τους ήταν αρνητική, προσβλητική και υποτιμητική. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Flashnews, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να της επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί «πυροσβεστικά» στο συμβάν.

Εν τέλει, και αφού υπερίσχυσαν οι ψυχραιμότεροι, τα πνεύματα ηρέμησαν, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ωστόσο, ο καταγγέλλων διερωτάται (όπως και εμείς) τι θα συνέβαινε αν δεν γινόταν η αξονική απεικόνιση.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας ενημερώθηκε για το συμβάν και έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.