ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Εισαγγελική ασπίδα στην 26χρονη, θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Βόλος: Εισαγγελική ασπίδα στην 26χρονη, θύμα ενδοοικογενειακής βίας
pixabay.com

Την κραυγή αγωνίας της γυναίκας που είδε τον άνδρα που την κακοποιούσε να αφήνεται ελεύθερος άκουσε ο δικαστικός λειτουργός 

Στάθηκε απέναντι από τον κακοποιητή της χωρίς δικηγόρο. Δεν είχε την οικονομική άνεση (ή στήριξη) για να απευθυνθεί σε κάποιον. Άκουσε το δικαστήριο να τον καταδικάζει αλλά μετά να τον αφήνει ελεύθερο. Και να απορρίπτει την πρόταση του συνηγόρου του να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

«Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει;» φώναξε. Και την άκουσε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Βόλου και έδωσε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε σήμερα το μεσημέρι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο δράστης δεν έπεισε ούτε τον δικηγόρο του ο οποίος ζήτησε από την έδρα να τον ορίσει περιοριστικά μέτρα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τον εκπροσωπήσει και σε άλλη δίκη, ίσως για βαρύτερα εγκλήματα. Η πρόταση απορρίφθηκε.

Ο 36χρονος που σύμφωνα με την καταγγελία της επιτέθηκε με κατσαβίδι, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του. Αξίζει να σημειωθεί πως από την έρευνα προέκυψε κακοποίηση αλλά δεν εντοπίστηκαν τραύματα από κατσαβίδι με τον 36χρονο να υποστηρίζει πως εκείνη του επιτέθηκε, της πέταξε νερό, γλίστρησε και λόγω πτώσης είχε μώλωπες.

Οι καυγάδες του ζευγαριού τα τελευταία δύο χρόνια ήταν έντονοι ενώ στο πρόσφατο παρελθόν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία να παρέμβει. Μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πως πριν από έναν μήνα περίπου μετά από καβγά πήρε το παιδί και έφυγε στην Αθήνα, όπου βρήκε δουλειά και είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί από κοντά του, μήπως και γλιτώσει. Ωστόσο υπέκυψε στις εκκλήσεις του και επέστρεψε με στόχο να βρουν μια λύση συνύπαρξης για το καλό του παιδιού.

Η αιτία των συχνών καβγάδων εδράζεται στα οικονομικά του ζευγαριού, αφού η 26χρονη ήταν άνεργη και ο 36χρονος δεν της έδινε χρήματα ούτε καν και για τα ψώνια φαγητού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος του κατηγορούμενου υπάρχουν άλλες δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της παθούσης που σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου με το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.