ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Άνδρας σέρνει με το μηχανάκι του έναν ασβό (vid)

Καβάλα: Άνδρας σέρνει με το μηχανάκι του έναν ασβό (vid)
Άνδρας στην Καβάλα σέρνει με το μηχανάκι του έναν ασβό
Facebook

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ ο ασβός είναι νεκρός, σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Αυτή τη φορά ένας άνδρας στην Καβάλα έσερνε με το μηχανάκι του έναν ασβό.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 2/9 το βράδυ. Σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», ακούγονται τα εξής σχόλια: «Τι σέρνει εκεί; Σκυλί είναι;»

Οι δύο νέοι που βρέθηκαν μάρτυρες σε αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό, το κατέγραψαν και στη συνέχεια προσπάθησαν να σταματήσουν τον άνδρα. Ωστόσο, τους ξέφυγε μέσα στα χωράφια.

Στη συνέχεια, τα δύο νεαρά άτομα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους όπου έκαναν τη σχετική καταγγελία. Ο άνδρας συνελήφθη ενώ ο ασβός είναι νεκρός και σύμφωνα με τη Φιλοζωική Καβάλας, δεν είναι γνωστό αν κατέληξε κατά τη διάρκεια που τον έσερνε ή ήταν νεκρός από πριν. Γι' αυτό, μεταφέρεται στην Αθήνα για να νεκροψία-νεκροτομή.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το δασαρχείο Καβάλας.

Η ανάρτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας:

«Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε για ένα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό που έλαβε χώρα εχθές το βράδυ έξω από το Πολύστυλο Καβάλας στον κεντρικό δρόμο.

Ένας άθλιος υπάνθρωπος έσερνε πίσω από τη μηχανή του ένα ζωάκι που δυστυχώς έμελε να πέσει στα χέρια του.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μάρτυρες σ' αυτό το τραγικό γεγονός προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, ξεφεύγοντας τους μέσα στα χωράφια όπου και τον έχασαν. Έσπευσαν όμως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ( αρκετά μακριά από το συμβάν), να καταθέσουν άμεσα την εγκληματική ενέργεια του δράστη με τις φωτο και τα βίντεο που είχαν στη διάθεση τους.

Εμείς ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από συγγενικό πρόσωπο του μάρτυρα για το περιστατικό και φροντίσαμε άμεσα να κινηθούμε και να πράξουμε ότι ήταν δυνατόν για την άμεση επέμβαση της αστυνομίας και σύλληψη του δράστη. Ήρθαμε σε επικοινωνία αμέσως με την πρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο κ. Νατασα Μπομπολάκη και την ενημερώσαμε για το περιστατικό. Αμέσως μετά επικοινώνησε μαζί μας και ο αξιωματικός υπηρεσίας της αστυνομίας των Κρηνίδων και του δώσαμε όλες τις πληροφορίες που είχαμε στα χέρια μας για να καλέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, το μάρτυρα να δώσει κατάθεση και ότι στοιχεία είχε στα χέρια του.

Η αστυνομία των Κρηνίδων κινήθηκε άμεσα και είμαστε σε θέση να σας δώσουμε τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες και πήραμε πριν λίγη ώρα από τους ίδιους τους αστυνομικούς του τμήματος Κρηνίδων. Ο δράστης έχει βρεθεί και έχει συλληφθεί! Το άτυχο και δύστυχο ζωάκι βρέθηκε και αυτό αλλά νεκρό!! Πρόκειται για έναν ασβό, ένα ζωάκι της άγριας πανίδας το οποίο είχε βασανιστικό και φρικτό θάνατο εξαιτίας αυτού του τέρατος. Λόγω το ότι ανήκει στην άγρια πανίδα, την υπόθεση την έχει αναλάβει πλέον το Δασαρχείο Καβάλας και ευχόμαστε πραγματικά να δράσει έτσι, ώστε αυτό το κτήνος να πληρώσει για το έγκλημα του και να βρεθεί στη φυλακή!

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που είχαν δυστυχώς την ατυχία να βρεθούν μπροστά σε ένα τόσο απάνθρωπο περιστατικό, αλλά δε δίστασαν λεπτό και έπραξαν με συνείδηση και ανθρωπιά καταγγέλωντας το, ευχαριστούμε την κ. Μπομπολάκη για τη σημαντική συμβολή της και τους αστυνομικούς του τμήματος Κρηνίδων για την άμεση και αποτελεσματική σύλληψη του δράστη.

Για οποιοδήποτε νεότερο και εξέλιξη προκύψει και ενημερωθούμε γι αυτό, θα ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ανεβάζοντας νέα δημοσίευση.»