ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασαν τα διπλά self test - Ανιχνεύουν κορονοϊό και γρίπη

Self Test
Στην Ελλάδα βρίσκονται πλέον τα διπλά self test
Intime News

Το διπλό τεστ έχει δύο ενδείξεις και μπορεί να ανιχνεύσει κορονοϊό και γρίπη  τύπου Α ή Β

Στην Ελλάδα βρίσκονται πλέον τα διπλά self test τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τόσο τον κορονοϊό όσο και την γρίπη. Τα συγκεκριμένα τεστ αναγνωρίζουν δηλαδή αν νοσούμε από covid, ή από γρίπη τύπου Α ή Β.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε: «είναι το ίδιο εύκολο, όπως ήταν και το τεστ που κάναμε μέχρι τώρα για τον covid. Δεν αλλάζει κάτι ριζικά. Έχει δύο ενδείξεις. Είναι τεστ να διευκρινίσουμε το οποίο δεν γίνεται στα φαρμακεία. Μπορεί απλά ο κάθε πολίτης να το προμηθευτεί και να το κάνει στο σπίτι του. Είναι σημαντικό να το κάνει. Έχει σημασία με την έννοια ότι πρόκειται για δύο σοβαρούς ιούς και ο ιός που προκαλεί τη νόσο covid, αλλά και ο ιός της γρίπης είναι δύο σημαντικοί που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία, ειδικά των ευαίσθητων ομάδων, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος έγκαιρα αν έχει αυτούς τους δύο ιούς.

Ο κόσμος ακόμα δεν το γνωρίζει. Δεν το ζητάνε δηλαδή. Τώρα περιμένουμε σιγά – σιγά ότι θα αρχίσουν να το γνωρίζουν και το συγκεκριμένο τεστ και κάποιοι ενδεχομένως να το ζητήσουν. Η γρίπη ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Βέβαια είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές. Το καλοκαίρι μόνο είχαμε σχεδόν πενταπλάσια περιστατικά γρίπης από προηγούμενες χρονιές, αλλά ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αναμένουμε έξαρση το προσεχές διάστημα.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο κυριαρχούν κάποιες άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού από το του κρυολογήματος. Καταγράφεται έξαρση των περιστατικών που δεχόμαστε στα φαρμακεία για ιώσεις του αναπνευστικού όχι μόνο covid, αλλά και γενικότερα ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος. Και όπως είπατε, ο κόσμος ζητάει και διάφορα άλλα σκευάσματα για να αντιμετωπίσει στα πλαίσια της αυτοφροντίδας τα συμπτώματα που προκαλούν αυτές τις ιώσεις, όπως είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, αγοράζει κάποιες βιταμίνες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού του».