Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Παίδων-Γιαννάκος: «Υπάρχουν 37 παιδιά για προνοιακές δομές»

Νοσοκομείο Παίδων-Γιαννάκος: «Υπάρχουν 37 παιδιά για προνοιακές δομές»
Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
INTIME

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο Newsbomb.gr για την σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου και τον ξυλοδαρμό του 14χρονου, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά και την κακή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Η πρωτοφανής ιστορία του 7χρονου αγοριού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το μικρό αγόρι αποκάλυψε στη μητέρα του τα όσα βίωσε.

Ωστόσο το αδιανόητο περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί. Ένας άνδρας που προσποιήθηκε τον πατέρα του παιδιού, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν ο νονός του, βρέθηκε στο νοσοκομείο στις 23:45 σε έξαλλη κατάσταση. Αρχικά διαπληκτίστηκε με τον υπεύθυνο εισόδου του νοσοκομείου, τον οποίο και χτύπησε. Στη συνέχεια, μπήκε στην κλινική και εντόπισε τον 14χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησε

Μετά την καταγγελία της μητέρας, ένα ακόμα κορίτσι 13 χρονών ανέφερε ότι κι αυτό ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο 14χρονο.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο Newsbomb.gr

Ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο Newsbomb.gr για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ αλλά και την κακή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού υπάρχουν 37 παιδιά, τα οποία είναι για προνοιακές μονάδες. Μεταφέρουν λοιμώξεις. Είναι ομάδες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν ειδικοί για να τους βοηθήσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία», είπε αρχικά ο πρόεδρος.

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο ο κ. Γιαννάκος δήλωσε: «Δόθηκε εισαγγελική εντολή μετά από καταγγελία της μητέρας. Ο γιος της κακοποιήθηκε από έναν 14χρονο. Στις 23:45 ήρθε στην πύλη ένας ισχυριζόμενος ότι είναι ο πατέρας. Έδειρε τον θυρωρό, του έσκισε το πουκάμισο και ξυλοφόρτωσε τον 14χρονο. Ο θυρωρός φώναξε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ωστόσο είχε εξαφανιστεί. Αποδείχθηκε ότι είναι ο νονός και όχι ο πατέρας.»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι «Τα παιδιά αυτά πρέπει άμεσα να φεύγουν για προνοιακές μονάδες. Το έχουμε ζητήσει. Συναντάμε τοίχο. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να αυξήσει τις θέσεις φιλοξενίας για να βάλει αυτά τα παιδιά μέσα. Χρειάζεται πρόσληψη προσωπικού. Έχουμε επισημάνει ότι τέτοια περιστατικά θα συμβούν και δεν εισακουστήκαμε.»

Για τα όσα βίωσαν οι συνάδελφοι του ο κ. Γιαννάκος επισημανε πως «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Παιδιά που δεν έχουν καλό οικογενειακό περιβάλλον και πάνε στα νοσοκομεία. Διαλυμένες καταστάσεις.»

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι η κατάσταση του 7χρονου είναι καλή.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube