ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνες για μαύρο χρήμα στον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνες για μαύρο χρήμα στον πατέρα Αντώνιο
Ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν μπει στο «κάδρο» των Αρχών και ελέγχονται για μαύρο χρήμα αλλά και για τις καταγγελίες των παιδιών
Intime News

Ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν μπει στο «κάδρο» των Αρχών και ελέγχονται για μαύρο χρήμα αλλά και για τις καταγγελίες των παιδιών σχετικά με κακοποιήσεις και τιμωρίες στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για την «Κιβωτό του Κόσμου» τόσο σε επίπεδο οικονομικών, αφού ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα όσο και για τις καταγγελίες των παιδιών της δομής που κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, τιμωρίες ακόμη και κακοποιήσεις...

Ωστόσο, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αγνοούνται και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται. Μάλιστα, υπάλληλοι της δομής δηλώνουν άγνοια για το πού μπορεί να είναι.

Στόχος των Αρχών - σε επίπεδο οικονομικό πάντα - είναι να διαλευκανθεί εάν έγιναν οικονομικές ατασθαλίες και εάν προκύπτουν ευθύνες γι’ αυτό. Στην οικονομική έρευνα συμμετέχει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν τους ελέγχους από χθες Τρίτη, όταν στελέχη της υπηρεσίας έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου και άρχισαν την έρευνα. Οπως αποκάλυψε το MEGA την Τρίτη, η Οργάνωση, κάθε χρόνο - και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στην ιστοσελίδα, σύμφωνα με το MEGA, στέρηση εσοδών για νέες δωρεές.

«Εβαλαν μέσα σε ντουλάπι τον αδερφό μου»

Καταιγιστικές, όμως, είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε επίπεδο μαρτυριών παιδιών. Μάλιστα, πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, ενώ επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 15», ανέφερε ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

«Αν δεν ήσουν καλό παιδί, πήγαινες να δουλέψεις σαν τιμωρία. Είχα δει και μια κοπέλα να την χτυπάνε πάνω σε καβγά. Τον αδελφό μου τον είχαν βάλει σε ένα ντουλάπι που βάζαμε τις τσάντες μας και το παιδί μόλις είχε χειρουργηθεί», υποστήριξε ο νεαρός.

«Δεν άφηναν τα κινητά γιατί ήξεραν ότι θα τραβούσαμε βίντεο τα όσα γίνονταν. Ο πατέρας είχε κάποια παιδιά πιο κοντά του, ενώ είχα δει κάποια και στο δωμάτιό του», ανέφερε.

Πατέρας δύο παιδιών, τα οποία ζούσαν για χρόνια στο ίδρυμα και πλέον έχουν ενηλικιωθεί περιέγραψε στην ΕΡΤ κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα τα παιδιά του.

«Όσο έβλεπα τα παιδιά μου εκεί μέσα δε μου έλεγαν κάτι, ίσως φοβόντουσαν να μου μιλήσουν“, είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας και συνέχισε: “Όταν βγήκε η κόρη μου η μεγάλη, μου είπε πέντε πράγματα. Τιμωρίες, ξύλο. Τους έβαζαν σε ένα δωμάτιο μέσα με μία καρέκλα στη μέση για πολλές ώρες για να σκεφτούνε. Μέσα σε ένα δωμάτιο κενό, μία καρέκλα στη μέση, κλείνανε την πόρτα και καθόντουσαν εκεί στην καρέκλα ώστε να σκεφτούν αυτό που έκαναν λάθος», είπε στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης της ΕΡΤ, το παράρτημα του ιδρύματος στην Καλαμάτα δεν έχει άδεια λειτουργίας εδώ και 2,5 χρόνια. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο τελευταίος έλεγχος που έγινε στη δομή στις 21 Οκτωβρίου, ο οποίος αποτυπώνει το θολό τοπίο γύρω από τη λειτουργία της δομής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τήρηση των κανόνων προστασίας για τα παιδιά που φιλοξενεί.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις