ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τα Χριστούγεννα

Καιρός: Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τα Χριστούγεννα
INTIME NEWS

Καιρός: Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα - Πώς θα είναι ο καιρός για να οργανώσουν τις εξορμήσεις τους.

Ήπιος για τα δεδομένα της εποχής ο καιρός στις γιορτές σύμφωνα με δημοσίευμα στο forecastweather.gr στο οποίο αναλύονται δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων παγκόσμιας ανάλυσης καιρού μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ιταλοί μετεωρολόγοι θεωρούν ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1 με 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μεσοπρόθεσμο μέσο όρο με τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις να διατηρούνται μόνο στα Κεντρικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης.

Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε ότι από αυτή την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός οι νοτιάδες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία έως και πάνω από τους 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Όσο για τα Χριστούγεννα, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι «υπάρχει διχογνωμία για τον καιρό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγα 24ωρα ακόμη για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα».

Στη δική του πρόβλεψη το πρωί της Δευτέρας, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για καλό καιρό όσο θα πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα: «Στα πελάγη τις επόμενες ημέρες θα κυριαρχήσουν νοτιάδες με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και έτσι θα πάμε τα Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες», διευκρίνισε.

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου είπε ότι τα πολλά κρύα έρχονται στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο και μετά. «Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν θα έχουμε χιόνια ούτε φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν είναι, όμως, κάτι αλλόκοτο, έχει ξανασυμβεί», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη διχογνωμία για τον καιρό των Χριστουγέννων

Καιρός: Έρχεται βροχερό 48ωρο - Πέφτει η θερμοκρασία