ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσελέντης στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς σε Μυτιλήνη και Θήβα

Άκης Τσελέντης στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς σε Μυτιλήνη και Θήβα
Eurokinissi

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης στο Newsbomb.gr μιλάει για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (12/01) σε Θήβα και Μυτιλήνη

Δύο σεισμοί 3,7 και 3,6 Ρίχτερ έγιναν αισθητοί το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου στην Βορειοανατολική Βοιωτία με αποτέλεσμα, να ξανά-ξυπνήσουν οι πρόσφατες μνήμες από τους σεισμούς στη Θήβα.

Σεισμική δόνηση των 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 και στη Μυτιλήνη με τους κατοίκους να παραμένουν σε επαγρύπνηση λόγω των συνεχών μετασεισμικών ακολουθιών.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης μίλησε στο Newsbomb.gr για τους πρωινούς σεισμούς στη Θήβα αλλά και τον μετασεισμό των 3,6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη.

Για τον σεισμό των 3,6 που έγινε λίγο μετά τις 11:30 στη Μυτιλήνη το πρωί της Πέμπτης 12/01 ο σεισμολόγος ανέφερε «Το 3,6 είναι μια ακολουθία. Έχουμε πολλούς σεισμούς 2 και 3 ρίχτερ στα πλαίσια της μετασεισμικής ακολουθίας. Συνεχίζεται όπως είχαμε πει. Η πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο είναι ένα γεγονός που έχει ελαττωθεί κατά πολύ, με την εξέλιξη να είναι ομαλή μέχρι τώρα. Είναι βέβαια υπαρκτή και αμελητέα».

Σχετικά με τους δύο σεισμούς των 3,7 και 3,6 Ρίχτερ στη Θήβα ο κ. Τσελέντης εξήγησε ότι «Αποτελούν προέκταση παλιών ρηγμάτων σε ένα αντιθετικό ρήγμα και δεν υπάρχει λόγος για συζητάμε για τα 3,6.».

Επιπλέον τόνισε ότι «αν δεν περάσουν κάποιες ώρες για να δούμε πώς αυτή η αντίδραση σχετίζεται με την ευρύτερη σεισμικότητα της εποχής, δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή συμπεράσματα».

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Θήβα

Σεισμική δόνηση των 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:10 το πρωί, με επίκεντρο 1 χιλιόμετρο βορειοανατολικά του Υπάτου Βοιωτίας με εστιακό βάθος 14,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Θήβα

Δεύτερος σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο ήταν 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βοιωτίας, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Μυτιλήνη, καθώς ακόμα μια δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους το πρωί της Πέμπτης (12/01). Συγκεκριμένα, σεισμός 3,6 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί στις 11:27, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μανταμάδου.

Το εστιακό βάθος ήταν 11,8 χιλιόμετρα και ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή όπου είχαν προηγηθεί οι δονήσεις των τελευταίων 24ωρων.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο