ΕΛΛΑΔΑ

Τατόι: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Εικόνες από drone του Associated Press

Τατόι: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος  - Εικόνες από drone του Associated Press

Το Associated Press σήκωσε drone πάνω από το σημείο που θα γίνει η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.

To σημείο που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι κατέγραψε σε εικόνες μέσω drone το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες, οι προετοιμασίες για τον ενταφιασμό του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου , η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα μεταφερθεί στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, οπού θα είναι και η τελευταία του κατοικία. Θα ταφεί όπως και επιθυμούσε δίπλα στους γονείς του, τον πατέρα του Παύλο και τη μητέρα του Φρειδερίκη.

Μάλιστα το Associated Press σήκωσε drone ακριβώς πάνω από το σημείο που θα γίνει η ταφή.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα παιδιά του βρέθηκαν στο Τατόι

Στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι βρέθηκαν τα παιδιά αλλά και στενοί συγγενείς τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο γιος του, Νικόλαος έφτασε πρώτος στο σημείο συνοδεία της συζύγου του Τατιάνα Μπλάτνικ ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η χήρα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Άννα Μαρία, η αδερφή του βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας αλλά και ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου, Φίλιππος.

Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Δεν αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τα 200 άτομα, οι καλεσμένοι της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων αναμένεται η άφιξη του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου. Η μητέρα του και αδερφή του θανόντος Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, βρίσκεται στην Αθήνα από την περασμένη Πέμπτη. Είχε έλθει από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί για να παραστεί στην κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την Ισπανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Πιθανολογείται ότι θα έλθει ο διάδοχος πρίγκιπας Ουίλιαμ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο Ουίλιαμ έγινε νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου-Αλέξιου.

Επιπλέον, είναι σίγουρο πως θα παρευρεθούν στην κηδεία και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας για να τις εκπροσωπήσουν. Στην κηδεία θα παρευρεθεί και η Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου, καθώς ο θανών και ο πατέρας της ήταν συμμαθητές στα Ανάβρυτα με τον τέως βασιλιά.