ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα νεκρού νηπίου στη Θεσσαλονίκη: «Αν ήταν λευκή θα ζούσε»

Μητέρα νεκρού νηπίου στη Θεσσαλονίκη: «Αν ήταν λευκή θα ζούσε»
Youtube

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που «έσβησε» αιφνίδια στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός. Η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια άφησε αιχμές για ιατρική παραμέληση.

Εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για τον θάνατο νηπίου στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Η μητέρα είναι συντετριμμένη και ξεσπά κατά παντός υπευθύνου για τον ξαφνικό χαμό του παιδιού της δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της.

Μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά η μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού καταγγέλει ότι «την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη». «Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε.

«Ήταν καλά. Ποτέ δεν μου είπαν ότι πήγε στο νοσοκομείο χθες. Ο γιατρός είδε ότι το παιδί δεν μιλούσε. Δεν πρόσεχαν το παιδί. Δεν ήταν άρρωστη, μόνο μαύρη», είπε κλαίγοντας η μητέρα.

«Θα το έπαιρνα αύριο σπίτι. Το παιδί μου πέθανε», προσέθεσε.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

Μια μέρα πριν, είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο.

Η μητέρα διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

H δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού, Έφη Ορφανίδου, ανέφερε ότι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού είχε δώσει μεγάλη μάχη για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της. «Το τραγικό είναι ότι η απόφαση αυτή βγήκε και θα ερχόταν στα χέρια μας σήμερα το μεσημέρι για να μπορέσει από αύριο να έχει το παιδί της. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», τόνισε.

Θα επέστρεφε στη μητέρα του

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε από το νοσοκομείο που το εξέτασαν και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τον δήμο Θεσσαλονίκης - που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διεξάγει έρευνες για την αιτία θανάτου του - πρόκειται για ένα παιδάκι από τη Νιγηρία.

Χθες το άτυχο παιδί, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης αφού το κοριτσάκι έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.