ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Νικολάου: Τι διαδίδεται για τα περί αθώωσής της με βάση πόρισμα του ΣΔΟΕ

Σοφία Νικολάου: Τι διαδίδεται για τα περί αθώωσής της με βάση πόρισμα του ΣΔΟΕ

Περί αθωωτικού πορίσματος από το ΣΔΟΕ, το οποίο βρίσκεται και εξετάζεται διεξοδικά από τον οικονομικό εισαγγελέα κάνουν λόγο, κύκλοι της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, Σοφίας Νικολάου 

Το πόρισμα των 169 σελίδων, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους που κάνουν λόγο περί αθώωσης της κ. Νικολάου, έχει συνταχτεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα.

Σε αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο της πανδημίας καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που ήλεγξε τα πάντα και αποφάνθηκε ότι «όλες οι συμβάσεις είναι απολύτως νόμιμες».

Υπάρχουν επίσης και οι φερόμενες αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βρήκε «καθ όλα νόμιμες τις συμβάσεις».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύτηκαν 4 - 5 οι οποίες εμφανίζουν μια ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία.

Σημειώνεται ότι η κ. Νικολάου, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητεί την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια, και αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ που έκαναν τη διαρροή.

Για τους υπαλλήλους υπάρχει ήδη ποινική δικογραφία που συνέταξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρ. Μπαρδάκης. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι σήμερα μία υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία.