ΕΛΛΑΔΑ

Τρένα: Χωρίς σταθμάρχη διαδρομή 4 ωρών  - Οι τυφλές διαβάσεις και οι κατολισθήσεις

Τρένα: Χωρίς σταθμάρχη διαδρομή 4 ωρών  - Οι τυφλές διαβάσεις και οι κατολισθήσεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Από το 2021 οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ προειδοποιούσαν για κίνδυνο ατυχήματος, καθώς ο σταθμός της Έδεσσας είναι κλειστός και χωρίς σταθμάρχη.

Νέα αποκάλυψη του Open, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο με καταγγελία εργαζομένων που αναφέρει ότι από το 2021 ο σταθμός της Έδεσσας είναι χωρίς σταθμάρχη. Το 2021 οι ίδιοι οι σταθμάρχες στέλνουν έγγραφο κάνουν αναφορά στον κ. Πατέρα διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, στη διευθύνουσα της ΡΑΣ και στο υπουργείο Μεταφορών.

Λένε συγκεκριμένα πως έχουν πληροφορηθεί για την κατάργηση του σταθμού της Έδεσσας, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συρμών και παραβιάζει τον γενικό κανονισμό κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας αποτελεί νόμο του κράτους και δεν πρέπει να αγνοείται. Τονίζουν τους εξής κινδύνους: «Από το Πλατύ μέχρι τη Φλώρινα και πάλι πίσω 340 χλμ, 4 ώρες και 20 λεπτά χωρίς την εποπτεία κάποιου σταθμάρχη. Σε πολλά σημεία υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και είναι αδύνατη η επικοινωνία.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 10 τυφλές διαβάσεις, 14 τούνελ και 5 γέφυρες». Είναι εμφανές και από τα έγγραφα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη: Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και εμπειρογνώμονες της ΕE

Χρήστος Νικολαΐδης: Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ απαντά στον Αντώνη Κανάκη: «Άκου γελοίε τυπάκο...»

Μεγάλη προσοχή: Μήνυμα-ιός παραπέμπει στα Τέμπη - Το στέλνουν μέσω SMS και Messenger