ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Εδώ βλέπω μια περίεργη ιστορία»

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Εδώ βλέπω μια περίεργη ιστορία»
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως «στην Ευρώπη για την εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας υπάρχει μία ταχύτατη διαδικασία», ενώ σχολίασε τη στάση της καταγγέλλουσας.

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και τις καταγγελίες περί κακοποίησης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας φιλοξενούμενος στο MEGA ανέφερε πως «αυτήν τη στιγμή έχουμε μόνο την άσκηση μίας ποινικής δίωξης που είναι η αρχή της διερεύνησης, δικαστικά πλέον, μίας καταγγελίας» και διευκρίνισε ότι «μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση 3 ετών» για τη διερεύνησή της.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως «στην Ευρώπη για την εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας υπάρχει μία ταχύτατη διαδικασία».

«Εδώ βλέπω πραγματικά μία περίεργη ιστορία. Έχουμε μία δικηγόρο που γνωρίζει τα όρια του αυτόφωρου, δεν κάνει καταγγελία εντός του 48ωρου για το αυτόφωρο. Το δεύτερο είναι ακόμη κι εκτός του 48ωρου, αν γίνει καταγγελία για βιασμό, αμέσως πηγαίνει το θύμα στον ιατροδικαστή κι εφαρμόζεται η διαδικασία του εντάλματος συλλήψεως, ούτε αυτό είχαμε εδώ. Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των τριών ετών», είπε.

Επίσης, σημείωσε πως «εδώ το ζητούμενο είναι αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Γεωργούλης, ότι τώρα το πληροφορήθηκε. Κι εδώ υπάρχει μία άλλη έλλειψη, υποχρεωτικά πριν ασκηθεί ποινική δίωξη πρέπει να κληθεί ο φερόμενος δράστης να δώσει εξηγήσεις. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακυρότητα στην διαδικασία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει το άρθρο 8 στον Κώδικα που λέει ότι για τον Έλληνα πολίτη υπάρχει μία δυσμενέστατη πρόβλεψη νομική. Μπορεί αν δικαστεί και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα. Αυτό που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργούλης είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα».

Τέλος, σχολίασε: «Για εμένα η ανάρτηση της καταγγέλλουσας είναι μία αρνητική συμπεριφορά».

Σχετικές ειδήσεις