ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Υπό κράτηση οι εννέα συλληφθέντες

Πύλος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Υπό κράτηση οι εννέα συλληφθέντες

Έρευνες δια αέρως και δια θαλάσσης στην περιοχή όπου ναυάγησε το δουλεμπορικό γεμάτο με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ανοιχτά της Πύλου κι ενώ έχουν εξανεμιστεί οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες.

Χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης εντόπισε ακόμα μία σορό, την περισυνέλεξε και την μετέφερε στον λιμένα Καλαμάτας ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 82 νεκρούς.

Σήμερα Τετάρτη, στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 μποφόρ.

Σχετικά με τους εννέα συλληφθέντες, ι διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους. Οι ανωτέρω παραδόθηκαν σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταγωγή τους σε κατάστημα κράτησης.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, όλοι Αιγύπτιοι δηλώνουν αθώοι. Υποστηρίζουν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά και κατονομάζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους. Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε «είμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο».

Ένας άλλος εξηγεί πως «προσπαθούσα να βάλω τάξη στο κατάστρωμα γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου προκειμένου να βοηθήσω για να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι».