ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εσωτερικών: Έχουν διασωθεί από τις φωτιές περισσότερα από 200 ζώα συντροφιάς και 100 άλογα

Υπουργείο Εσωτερικών: Έχουν διασωθεί από τις φωτιές περισσότερα από 200 ζώα συντροφιάς και 100 άλογα
Eurokinissi

Φωτιά τώρα: Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών ενημερώνει για τα ζώα συντροφιάς και τα ιπποειδή 

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών από την αρχή του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς συντονίζει τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων ζώων ή ζώων σε κίνδυνο. Έχουν διασωθεί περισσότερα από 200 ζώα συντροφιάς και είναι ασφαλή περισσότερα από 100 παραγωγικά και ιπποειδή.

Οι πολίτες καλούν όλο το 24ωρο τις γραμμές 2131364020, 2131364933, 2131364935, 2131364036. Μέχρι στιγμής όλα τα αίτημα για απεγκλωβισμούς ζώων έχουν ικανοποιηθεί στο ακέραιο σε συνεργασία με ειδικές ομάδες απεγκλωβισμού, όπως η Alma Libre και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, και με τους δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας κ.ά.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dogs’ Voice, υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, έχει θέσει από το απόγευμα της Δευτέρας σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Υπάρχει πρόβλεψη και για τα παραγωγικά ζώα και τα ιπποειδή τα οποία σε συνεργασία με το A Little Shelter καταφθάνουν στο καταφύγιο του στο Πολυδένδρι.

Χθες αργά το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και η Ειδική Γραμματέας, Μάρσα Δημοπούλου, βρέθηκαν στο ΛΑΤΟ.

Δημοπούλου: «Όποιος βρει ζώο σε ανάγκη, να καλέσει την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς»

Νωρίτερα σήμερα η Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για τη διάσωση των ζώων τις δύσκολες αυτές ώρες που τα πύρινο μέτωπα στην Ελλάδα είναι πολλά.

«Όποιος βρει ζώο σε ανάγκη, να καλέσει την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς», είπε μεταξύ άλλων.