ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: «Λυπηρή συμπεριφορά» λέει η πρεσβεία της Βουλγαρίας για το συμβάν με την ελληνική σημαία

Καβάλα: «Λυπηρή συμπεριφορά» λέει η πρεσβεία της Βουλγαρίας για το συμβάν με την ελληνική σημαία
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτήρισε ως λυπηρή και παράνομη τη συμπεριφορά του 35χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας.

Η πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα καταδικάζει την ενέργεια του 35χρονου Βούλγαρου, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασε την ελληνική σημαία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτηρίζει «παράνομη» και λυπηρή τη συμπεριφορά του 35χρονου και σε πλήρη ασυμφωνία με τις άριστες σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ως δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερώνει πως οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν μόλις πέρασε τη συνοριακή διάβαση και τον ανέκριναν. Μετά τη διενέργεια της αστυνομικής ανάκρισης αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανών περαιτέρω αστυνομικών ή άλλων διαδικασιών, σημειώνει.

Περαιτέρω, επισημαίνει πως ο 35χρονος αψήφησε τους όρους που του επεβλήθησαν από τις ελληνικές αρχές και ταξίδεψε με αυτοκίνητο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Τέλος, η βουλγαρική πρεσβεία σημειώνει ότι ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στη Βουλγαρία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Φώναζε «εδώ είναι Βουλγαρία» και πήγε να το σκάσει από την Ελλάδα

Μπροστά σε μια πρωτοφανή πρόκληση βρέθηκαν οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας την Παρασκευή (4/8) το βράδυ, όταν είδαν έναν άνδρα να κατεβάζει την ελληνική σημαία από το λιμάνι της πόλης, να αναρτά μια βουλγαρική και να φωνάζει «Εδώ είναι Βουλγαρία»! Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Βούλγαρος κατευθύνθηκε στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος», όπου προχώρησε στην υποστολή της ελληνικής σημαίας και στην ανάρτηση της βουλγαρικής.

Οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν από τους πολίτες, έσπευσαν στο σημείο για να τον συλλάβουν όμως αυτός έφερε αντίσταση, φώναζε και έβριζε. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή εθνικών συμβόλων. Ο 35χρονος, ωστόσο, δεν υπάκουσε στους κανόνες που προέβλεπαν απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα μέχρι να περάσει από το δικαστήριο.

Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του επιχειρώντας να βγει από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως από το αυτοκίνητό του είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, όμως, παρόλα αυτά ο 35χρονος Βούλγαρος δεν πτοήθηκε. Στη Δράμα, ωστόσο, συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας το οποίο και επιχείρησε να προσπεράσει. Άμεσα άρχισε καταδίωξη η οποία έφτασε μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Ο 35χρονος, μάλιστα, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όμως, μόλις πάτησε βουλγαρικό έδαφος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που είχαν ήδη λάβει το σήμα της ΕΛΑΣ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές και κρατείται στη Δράμα.