ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Προφυλακίσθηκε και από τα νεύρα του έσπασε πυροσβεστήρα στο κρατητήριο των δικαστηρίων

Βόλος: Προφυλακίσθηκε και από τα νεύρα του έσπασε πυροσβεστήρα στο κρατητήριο των δικαστηρίων
Newsbomb archive.

Ο κατηγορούμενος «ξέσπασε» όταν κρίθηκε προφυλακιστέος για κλοπές, από το δικαστήριο Βόλου. Πριν από μερικούς μήνες, είχε αποφυλακισθεί.

Πρωτοφανή σκηνικά εκτυλίχθηκαν χθες (09/08) στα δικαστήρια του Βόλου, όταν ένας κατηγορούμενος, 49 ετών, έβγαλε όλο το… μένος του, όταν ενημερώθηκε ότι κρίθηκε προφυλακιστέος για κλοπές, με σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Ο άνδρας δημιούργησε έναν… «χαμό», καθώς άρπαξε τον πυροσβε<στήρα του κρατητηρίου, τον πέταξε στον τοίχο και τον άδειασε, ενώ, προσπάθησε να σπάσει και την κλειδαριά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πρόκειται να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή μέχρι να δικασθεί, μόλις δέκα μήνες ύστερα από την αποφυλάκισή του, επίσης για κλοπές και ναρκωτικά.

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο, ο τοξικομανής οδηγήθηκε στον ανακριτή σε κατάσταση πανικού. Όταν χτύπησε την κλειδαριά με τον πυροσβεστήρα, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα για λίγα λεπτά, με τον κρατούμενο να ωρύεται.

Αποφυλακίσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο και ανέφερε στην εισαγγελέα ότι είναι τοξικομανής και έκλεβε για τη δόση του, ενώ, την 7η Αυγούστου συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, έχοντας μικρές ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην κατοχή του. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατά τον έλεγχο, εντοπίσθηκε να κατέχει δύο νάιλον συσκευασίες με 0.83 γραμμάρια ηρωίνης και 0.17 κοκαΐνης, οι οποίες κατασχέθηκαν

Επιπλέον, μετά την έρευνα, εξακριβώθηκε πως την 6η Αυγούστου μετά τα μεσάνυχτα ο καταδικασμένος άνδρας διέπραξε δύο κλοπές από εστιατόριο και οικία της πόλης, αντίστοιχα, κατά τις οποίες αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 120€, διάφορα χρυσαφικά, ασημικά και φον μπιζού, μία τηλεόραση και ένα ηλεκτρικό τριβείο.

Παράλληλα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 30ή Ιουλίου έως τη 2α Αυγούστου, διέρρηξε ακόμη τρία καταστήματα της πόλης (εστιατόριο, ανθοπωλείο και καφεκοπτείο), από τα οποία αφαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των 250€ και μία συσκευή αποκωδικοποιητή.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα επίχρυσο μπρασελέ, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει από την προαναφερόμενη οικία και αργότερα, επεστράφη στην ιδιοκτήτρια.

Σχετικές ειδήσεις