ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλoνίκη: Αγόρασε δύο κουνέλια για συντροφιά και έγιναν... 27

Θεσσαλoνίκη: Αγόρασε δύο κουνέλια για συντροφιά και έγιναν... 27

Τα κουνέλια άρχισαν να πολλαπλασιάζονται στο διαμέρισμα της γυναίκας που τα αγόρασε - Πέντε άτομα χρειάστηκαν για να τα απομακρύνουν και να τα μεταφέρουν στον ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης 

Τη βοήθεια φιλοζωικής οργάνωση αναγκάστηκε να ζητήσει συγγενής μιας γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, καθώς το σπίτι της γέμισε με... κουνέλια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η γυναίκα είχε αγοράσει για συντροφιά της δύο κουνέλια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τα οποία ωστόσο ζευγάρωσαν και λόγω της υπεργεννητικότητας που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα ζώα η κατάσταση ξέφυγε και τα κουνέλια έγιναν κάποια στιγμή... 27!

Συνεπώς, συγγενικό της πρόσωπο κάλεσε τη φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad η οποία τα περισυνέλλεξε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, μέλος της οργάνωσης, Στέλιος Γερωνυμάκη, ο μεγάλος αριθμός ζώων προέκυψε μετά από τέσσερις συνεχείς γέννες.

Η κατάσταση υγιεινής στο διαμέρισμα που ζούσαν είχε γίνει επικίνδυνη. Τα ζώα περισυνελέγησαν σε συνεργασία με το τμήμα αδεσπότων του δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται, ενώ αναζητούνται σπίτια για να υιοθετηθούν τα συμπαθή τετράποδα.