ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια – «Κόπηκαν» δρόμοι από την καταιγίδα

Κακοκαιρία Elias: Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια – «Κόπηκαν» δρόμοι από την καταιγίδα
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Κακοκαιρία Elias: Πάνω από την Εύβοια τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Η πιο δύσκολη ημέρα για την κακοκαιρία Elias θα ήταν η Τετάρτη (27/9) σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, που επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Η πολύπαθη Εύβοια για ακόμα μία φορά είναι στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Ροβιές και τη Λίμνη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία σε πολλά σημεία έχει διακοπεί. Χαρακτηριστικό είναι το τμήμα του δρόμου από το Προκόπι προς το Μαντούδι, το οποίο έχει κλείσει καθώς έχει μετατραπεί σε... χείμμαρρο.

Το οδόστρωμα σε κάποιες περιοχές έχει «κοπεί» από τις έντονες καταιγίδες, ενώ το παρήγορο είναι ότι για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ούτε εγκλωβισμοί πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικότερα σε περιοχές όπως η Εύβοια, όπου η κατάσταση είναι οριακή λόγω και των καταστροφικών πυρκαγιών των προηγούμενων ετών.