ΕΛΛΑΔΑ

Πράματα και θάματα στον Δήμο Σερίφου – Τι διαπιστώνεται από τη Διαύγεια

Πράματα και θάματα στον Δήμο Σερίφου – Τι διαπιστώνεται από τη Διαύγεια

Οι εκθέσεις των Ορκωτών λογιστών είναι σαφείς και απόλυτες. Έχουν διαγραφεί απαιτήσεις του Δήμου Σερίφου από ιδιώτες ύψους 860.000 Ευρώ!

Αυτό συνέβη με μια… απλή απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.Οι ορκωτοί λογιστές κατέγραψαν τα δεδομένα τα οποία ο Δήμος τους προσκόμισε και κατέγραψαν διαγραφές άνω των 860.000 ευρώ συνολικά.

Εκτός όμως από τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών εξ’ ίσου προσβάσιμα είναι και τα στοιχεία της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, όπου παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία για τον δήμο Σερίφου και τις συμβάσεις τις οποίες συνάπτει.

Κατ’ αρχάς διαπιστώνεται πως ένα συγκεκριμένο ΑΦΜ εμφανίζεται ουκ ολίγες φορές στις συμβάσεις αναθέσεων του Δήμου. Αυτό αφορά στην εταιρεία Ι. Ραμπιάς & ΣΙΑ Ε.Ε. που έχει εισπράξει περίπου 280.000 χιλιάδες ευρώ (!) από την ανάληψη της δημαρχίας Ρεβίνθη, ενώ εκκρεμούν ακόμη άλλες εισπράξεις από συμβάσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Να σημειωθεί πως αρκετές αναθέσεις αφορούν την «μεταφορά πόσιμου ύδατος»…

Εκτός αυτών, από τη Διάυγεια προκύπτει πως υπάρχουν και συμβάσεις σε συγγενικά πρόσωπα του δημάρχου και μάλιστα το τελευταίο προεκλογικό δίμηνο.

Ενδεικτικά: Ρεβίνθης Ιάκωβος (αδερφός δήμαρχου), έργο «Συντήρηση ελικοδρομίου» 3.070€, στις 08-09-2023, Ρεβίνθης Εμμανουήλ (Θείος - αδερφός του πατέρα του δημάρχου), έργο «Συντήρηση πηγών» 5.793€, στις 22-08-2023.

Υπήρξε και μια απόφαση πρόσληψης της κας Ταβουλάρη Άννας (σύζυγος δήμαρχου), στον κωδικό θέσης 102E, για πρόσληψη στην κατηγορία «Εργατών Ύδρευσης - Αποχέτευσης», στις 02-06-2023, αλλά τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε (γιατί άραγε;).

Δείτε χαρακτηριστικά τις αποφάσεις:

Ακολουθεί ο πίνακας, αναθέσεων έργων και πληρωμών στην Ι. Ραμπιάς & ΣΙΑ Ε.Ε., από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι σήμερα.