ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ξέχασα την ταυτότητα - Πώς μπορώ να ψηφίσω

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ξέχασα την ταυτότητα - Πώς μπορώ να ψηφίσω
INTIME

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν έχει μαζί του επίσημο έγγραφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 υπάρχουν άλλοι τρόποι ταυτοποίησης του πολίτη

Ένας ένας οι πολίτες πηγαίνουν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο που επιθυμούν για την περιοχή τους.

Εάν ωστόσο οι πολίτες δεν έχουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο υπάρχουν άλλοι τρόποι να ψηφίσουν.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτει κάποιος πολίτης ταυτότητα, γίνονται δεκτά διαβατήρια, άδειες οδήγησης αλλά και ατομικά βιβλιάρια υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Επιπλέον, από αυτές τις εκλογές εισάγεται και ένας νέος τρόπος ταυτοποίησης υποψηφίων, αυτός του Wallet από το Gov.gr. Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αναγράφεται χαρακτηριστικά:

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.