ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Καταδίωξη και ακινητοποίηση ταχύπλοου σκάφους με ρίψη προειδοποιητικών βολών

Σάμος: Καταδίωξη και ακινητοποίηση ταχύπλοου σκάφους με ρίψη προειδοποιητικών βολών

Σάμος: Συνελήφθη ο 56χρονος χειριστής του σκάφους

Σε καταδίωξη ύποπτου ταχύπλοο σκάφους που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές της Σάμου προχώρησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν σε περιπολία, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από στρατιωτικό παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε – Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου. Ο χειριστής του, στην θέα του περιπολικού σκάφους, επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του 56χρονου αλλοδαπού χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για παράβαση του άρθρου 167 περί βίας κατά υπαλλήλων και απείθεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα: Κηφισός για «γερά νεύρα» – Καθυστερήσεις σε πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες

Τρίκαλα: «Λουκέτο» σε σχολείο εξαιτίας της εμφάνισης οχιών από τις πλημμύρες

Ισραήλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από 90 Έλληνες που επέστρεψαν - Περνούσαν οι ρουκέτες από πάνω μας