ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Βίντεο από τη σύλληψη των Ιταλών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΕΛΑΣ: Βίντεο από τη σύλληψη των Ιταλών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

21 Ιταλοί συνελήφθησαν μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται

Βίντεο με τους συλληφθέντες, μέλη της ιταλικής οργάνωσης CasaPound, που είχαν ταξιδέψει στη χώρα μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την επέτειο 10 ετών από τη δολοφονία των Φουντούλη-Καπελώνη, έξω από τα -κλειστά πλέον- γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., υπήρξε ενημέρωση για αεροπορικό ταξίδι 21 Ιταλών προς Ελλάδα.


Η Αστυνομία έδρασε αμέσως και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), τους συνέλαβε και τους οδήγησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στην απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης στον νομό Αττικής από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (1/11) έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης (2/11), καθώς «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και "αντισυναθροίσεων" από ομάδες αντίπαλων θέσεων».

Όσον αφορά τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν εξαγγείλει μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, πραγματοποιούνται σε τρία σημεία:

  1. περίπου 700 άτομα συμμετέχουν στα Πευκάκια,
  2. 200 στο Νέο Ηράκλειο και
  3. 100 στη Νέα Ιωνία.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 14 προσαγωγές από άτομα που ήθελαν να προσεγγίσουν το Νέο Ηράκλειο.