ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Επεισόδια σε Πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι - Συλλήψεις και προσαγωγές

Νέο Ηράκλειο: Επεισόδια σε Πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι - Συλλήψεις και προσαγωγές

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (1/11) στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι. Σε 13 συλλήψεις και 60 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Έως την πλατεία Βικτωρίας επεκτάθηκαν τα επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης, που ξεκίνησαν από τα Πευκάκια, σε συγκέντρωση με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και 21 Ιταλοί , που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Στα Πευκάκια όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια έγιναν κάποιες προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κατέβαιναν από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στις 8 ή ώρα το βράδυ της Τετάρτης τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στο τρενο στην περιοχή της Βικτώριας, και έβαλαν φωτιά, οι οποίοι με ρόπαλα έβριζαν και προπηλάκιζαν όσους πίστευαν ότι έρχονται από το Νέο Ηράκλειο.

Σε εκείνη τη φάση που ήταν η πρώτη σειρά επεισοδίων έγιναν και οι πρώτες συλλήψεις.

Στη συνέχεια, στο Μοναστηράκι έγιναν εκτεταμένες συγκρούσεις.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς 3 ατόμων τα οποία βρίσκονται στο «Γ. Γεννηματάς».

Επίθεση σημειώθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας «Δίας» στην πλατεία Βικτωρίας. Κουκουλοφόροι επισης, μπήκαν με μπετόνια στα τρένα του μετρό και τα έκαψαν.