ΕΛΛΑΔΑ

Έρανος - απάτη για το «άρρωστο» παιδί της 45χρονης: «Η γυναίκα έκλαιγε συνέχεια, φαινόταν αληθινό»

Έρανος - απάτη για το «άρρωστο» παιδί της 45χρονης: «Η γυναίκα έκλαιγε συνέχεια, φαινόταν αληθινό»

Πώς κατάφερε η 45χρονη να αποσπά χρήματα για το δήθεν, όπως φαίνεται, άρρωστο παιδί της - Τι αποκαλύπτουν τα θύματα της για τον έρανο.

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν σε έρανο για να βοηθήσουν τον μικρό Διονύση που πάλευε με τον καρκίνο, οι οποίοι στην πραγματικότητα εξαπάτηθηκαν.

«Ήταν 500 ευρώ. Ευτυχώς που έβαλα 500, σκεφτόμουν να βάλω 1.000 αλλά τελευταία στιγμή λέω «βάλε 500». Το είδα στο ίντερνετ, το είχε σε διάφορες ιστοσελίδες. Εμένα δεν μου πήγε καν το μυαλό ότι πρόκειται για απάτη», ανέφερε καταγγέλουσα στο MEGA.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε σχολείο της Πάτρας διοργάνωσε μέχρι και έρανο για αυτήν την χαροκαμένη μητέρα που ζητούσε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το χειρουργείο του γιου της.

«Βάλαμε κουμπαρά και συμφώνησε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου να μπει ένας κουμπαράς και στείλαμε μετά email στους γονείς, να ενημερωθούν για το θέμα αυτό. Βγήκαν 1.200 ευρώ. Κάθε οικογένεια είχε βάλει 150 ευρώ διπλωμένα. Την πήρε τηλέφωνο να της πει ο πρόεδρος ότι τα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό και του είπε “να μεταφέρεις τις ευχές μου”», ανέφερε άλλο θύμα εξαπάτησης.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε στην εκπομπή LIVE NEWS πως η 45χρονη μητέρα την προσέγγισε τον περασμένο Σεπτέμβριο και της ζήτησε να γνωστοποιήσει μέσω του site τον μεγάλο αγώνα της. Εκείνη συγκινημένη από την ιστορία και τη μάχη του παιδιού αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη δωρεά.

«Της είπα ότι για να κάνουμε την κατάθεση στον λογαριασμό θα πρέπει και η ίδια να έρθει να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε ότι παρέλαβε το ποσό. Μου είπε ότι δεν μπορεί, ότι είναι στην Αθήνα και πάλι δεν γίνεται και πρέπει να γίνει απευθείας η κατάθεση. Εκεί συγκρατήθηκα, εκεί σκέφτηκα τι συνέβη, χωρίς όμως και πάλι να πω ότι πονηρεύτηκα», δήλωσε η δημοσιογράφος.

Όπως λέει, δεν μπορούσε να φανταστεί πως επρόκειτο για απάτη καθώς συνομιλούσε με μια γυναίκα που έκλαιγε γοερά για το δράμα που βίωνε.

«Η γυναίκα έκλαιγε συνεχόμενα. Σε κάθε μας επικοινωνία –γιατί δεν ήταν πολλές μετά μιλούσαμε με μηνύματα, η γυναίκα έκλαιγε. Ήταν ευσυγκίνητη. Φαινόταν ότι πρόβλημα το ζει, ήταν αληθινό. Δεν φανταζόμουν ότι πραγματικά θα συνέβαινε κάτι άλλο».