ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό bullying - Ξυλοδαρμός παιδιού με αυτισμό στη διάρκεια εκδρομής

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό bullying - Ξυλοδαρμός παιδιού με αυτισμό στη διάρκεια εκδρομής

Bullying: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων - «Δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες», λέει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα bullying με τους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές να γίνονται μάρτυρες σε αυτά τα περιστατικά βίας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα πρόσφατο επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο Ηράκλειο όπου συναντήθηκαν δύο όμορα σχολεία.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το νέο περιστατικό φαίνεται πως ξεκίνησε από μία λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε έναν μαθητή με αυτισμό από ένα σχολείο και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του από τον μαθητή του άλλου σχολείου.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση και οι μαθητές χωρίστηκαν.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης, ανέφερε μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης πως λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη, το σχολείο έχει αποβάλει τον μαθητή ενώ χθες Τετάρτη (22/11) βρέθηκε στο Γυμνάσιο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για να μιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σημειώνεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις δύο συνήθως λύσεις προβλέπονται, ή ο μαθητής αποχωρεί οικειοθελώς από το σχολείο ή επιβάλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Για το δεύτερο, όμως, προηγείται μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Διαβάστε επίσης:

«Δράκος των Εξαρχείων»: Και 7η καταγγελία εναντίον του από 31χρονη γυναίκα

Σε εορταστικούς ρυθμούς τα Τρίκαλα: Φωταγωγήθηκε το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας

Παρανάλωμα του πυρός αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα η οδηγός