ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό 23χρονης ασθενούς

Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό 23χρονης ασθενούς

 Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο νοσηλευτής του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» που κατηγορείτα για βιασμό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο νοσηλευτής του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», που κατηγορείται από 23χρονη ασθενή για σεξουαλική κακοποίηση, στα επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επιπλέον του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 16 του μηνός ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος είχε οδηγηθεί, το μεσημέρι της Τρίτης, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, ενέργεια ισοδύναμη του βιασμού μιας και το θύμα περιέρχεται σε κατάσταση που δεν μπορεί να αντιδράσει.

Νέα καταγγελία σε βάρος του νοσηλευτή

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη σύλληψη του μία νέα καταγγελία για τον 50χρονο νοσηλευτή ήρθε στο φως.

Το θύμα αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία που συνέβη όταν ο νοσηλευτής ήταν 40 ετών και επιχείρησε να βιάσει τη νύφη της.

«Η κοπέλα είχε τον άντρα της στο νοσοκομείο, κάτι είχε χτυπήσει, είχε στραμπουλήσει το πόδι του τότε ο γιος μου και πήγανε σαν ζευγάρι στο νοσοκομείο. Ήταν καλοκαίρι και φορούσε ένα στράπλες φουστανάκι και κάποια στιγμή, αυτός δεν ξέρω πως την ξεμονάχιασε σε έναν χώρο του νοσοκομείου, της κατεβάζει το στράπλες και προσπάθησε να τη φιλήσει», ανέφερε αρχικά αποκαλύπτοντας ότι προσπαθούσε να τον απωθήσει η γυναίκα και γλίτωσε τρέχοντας στους διαδρόμους.

«Η κοπέλα ταράχτηκε τόσο πολύ, βγήκε έξω τρέχοντας, πήγε στον άντρα της. Ο άντρας της δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί ήταν με την πατερίτσα, έτρεχε στον διάδρομο για να προσπαθήσει να τον χτυπήσει, είχε εξαγριωθεί πάρα πολύ. Πηγαίνει στο νοσοκομείο ο σύζυγός μου. Δεν μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του και όπως τον βλέπει μπροστά του, του σκάει δύο χαστούκια, μπαμ μπαμ, και ‘όχι’ και ‘κάνετε λάθος’ και ‘δεν είμαι εγώ’ και ‘εγώ δεν την ακούμπησα’ και ‘εγώ εκείνο’ και ‘εγώ το άλλο»’, σημείωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα οι νοσηλευτές και οι γιατροί τον είχαν δει: «’Ρε (…) πάλι τα ίδια;’ του λέγανε ‘πάλι τα ίδια κάνεις;’. Που σημαίνει ο άνθρωπος έκανε συστηματικά αυτό, είτε σε ασθενείς, είτε σε συνοδούς και δεν ξέρω και εγώ που», είπε η γυναίκα.

«Εγώ τον γνώρισα ποιος ήταν, πήγα τον βούτηξα, του έδωσα κάτι κατακεφαλιές, χαστούκια που λέμε αλλά εκείνη την στιγμή, μέσα στα εξωτερικά ιατρεία, ήταν κόσμος, οι ασθενείς και τα λοιπά. Και τον πήραν από τα χέρια μου, το έσκασε αυτό το τέρας, τρύπωσε μέσα από κάτι δωμάτια και έφυγε. Μου είπαν μετά να μη δώσω συνέχεια, να μην ξεφτιλιστεί το νοσοκομείο και τα λοιπά», τόνισε στο τέλος.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του άλλαξε προς το χειρότερο μετά από διαζύγιο με νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας από τον Πύργο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά τη λήψη των δειγμάτων η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή, προχωρώντας αδίστακτος και προκλητικός, κατά τη νεαρή γυναίκα, σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Η 23χρονη κάλεσε σε βοήθεια και, μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει.

«Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης,η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες.

Επισημαίνει ωστόσο τα κενά της νομοθεσίας και της διαδικασίας: «Να διερευνηθεί και να απολυθεί, όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε - έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αρνείται τα πάντα ο νοσηλευτής που κατηγορείται από ασθενή για βιασμό

Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο νοσηλευτής που κατηγορείται από ασθενή για βιασμό

Πάτρα: Ο νοσηλευτής έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά επανειλλημένα ασθενείς - «Πάλι τα ίδια κάνεις;»