ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο νοσηλευτής έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά επανειλλημένα ασθενείς - «Πάλι τα ίδια κάνεις;»

Πάτρα: Ο νοσηλευτής έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά επανειλλημένα ασθενείς - «Πάλι τα ίδια κάνεις;»

Ο 51χρονος νοσηλευτής φέρεται να είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά κι άλλους ασθενείς εκτός από την 23χρονη στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα - Ο δράστης αρνείται τις κατηγορίες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νοσηλευτής από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» παρενοχλούσε σεξουαλικά ασθενή.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο MEGA ο 50χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν αφού έκανε συστηματικά τέτοιες πράξεις σε ασθενείς και όχι μόνο.

Το θύμα αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία που συνέβη όταν ο νοσηλευτής ήταν 40 ετών και επιχείρησε να βιάσει τη νύφη της.

«Η κοπέλα είχε τον άντρα της στο νοσοκομείο, κάτι είχε χτυπήσει, είχε στραμπουλήσει το πόδι του τότε ο γιος μου και πήγανε σαν ζευγάρι στο νοσοκομείο. Ήταν καλοκαίρι και φορούσε ένα στράπλες φουστανάκι και κάποια στιγμή, αυτός δεν ξέρω πως την ξεμονάχιασε σε έναν χώρο του νοσοκομείου, της κατεβάζει το στράπλες και προσπάθησε να τη φιλήσει», ανέφερε αρχικά αποκαλύπτοντας ότι προσπαθούσε να τον απωθήσει η γυναίκα και γλίτωσε τρέχοντας στους διαδρόμους.

«Η κοπέλα ταράχτηκε τόσο πολύ, βγήκε έξω τρέχοντας, πήγε στον άντρα της. Ο άντρας της δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί ήταν με την πατερίτσα, έτρεχε στον διάδρομο για να προσπαθήσει να τον χτυπήσει, είχε εξαγριωθεί πάρα πολύ. Πηγαίνει στο νοσοκομείο ο σύζυγός μου. Δεν μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του και όπως τον βλέπει μπροστά του, του σκάει δύο χαστούκια, μπαμ μπαμ, και ‘όχι’ και ‘κάνετε λάθος’ και ‘δεν είμαι εγώ’ και ‘εγώ δεν την ακούμπησα’ και ‘εγώ εκείνο’ και ‘εγώ το άλλο»’, σημείωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα οι νοσηλευτές και οι γιατροί τον είχαν δει: «’Ρε (…) πάλι τα ίδια;’ του λέγανε ‘πάλι τα ίδια κάνεις;’. Που σημαίνει ο άνθρωπος έκανε συστηματικά αυτό, είτε σε ασθενείς, είτε σε συνοδούς και δεν ξέρω και εγώ που», είπε η γυναίκα.

«Εγώ τον γνώρισα ποιος ήταν, πήγα τον βούτηξα, του έδωσα κάτι κατακεφαλιές, χαστούκια που λέμε αλλά εκείνη την στιγμή, μέσα στα εξωτερικά ιατρεία, ήταν κόσμος, οι ασθενείς και τα λοιπά. Και τον πήραν από τα χέρια μου, το έσκασε αυτό το τέρας, τρύπωσε μέσα από κάτι δωμάτια και έφυγε. Μου είπαν μετά να μη δώσω συνέχεια, να μην ξεφτιλιστεί το νοσοκομείο και τα λοιπά», τόνισε στο τέλος.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του άλλαξε προς το χειρότερο μετά από διαζύγιο με νοσηλεύτρια.

Νοσηλευτής: «Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Χαλάει την εικόνα μου»

«Αυτά που δηλώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ είμαι νοσηλευτής 20 χρόνια. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί αυτό καταλαβαίνετε χαλάει την εικόνα μου αλλά εντάξει, εγώ βασίζομαι στο ότι η δικαιοσύνη θα προβεί μπροστά.».

Με αυτά τα λόγια στο MEGA, θέλησε να απαντήσει ο νοσηλευτής που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 23χρονης μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Γιαννάκος: «Αυτά τα τέρατα πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει ότι το πρόσωπικό έπραξε σωστά και κάλεσε την Αστυνομία ενώ ερωτώμενος για ποιον λόγο δεν τον είχαν καταγγείλει τις άλλες φορές, δήλωσε πώς μάλλον δεν είχε γίνει κάτι αντιληπτό.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο τις προηγούμενες φορές, ξέρουμε ότι είχε μια περίεργη συμπεριφορά, δεν ξέρω όμως αν ήταν πειθαρχικά ή ποινικά διερευνήσιμο. Υπάρχει μια σοβαρή καταγγελία και αν ευσταθεί και αποδειχτεί, αυτά τα τέρατα πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους. Καλώ τους συναδέλφους να μιλήσουν τώρα, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας τέτοια τέρατα»

Προθεσμία πήρε ο 51χρονος νοσηλευτής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά 23χρονη ασθενή

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ζήτησε και πήρε ο 51χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά γυναίκα ασθενή στα Επείγοντα.

Η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας από τον Πύργο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά τη λήψη των δειγμάτων η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή, προχωρώντας αδίστακτος και προκλητικός, κατά τη νεαρή γυναίκα, σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Η 23χρονη κάλεσε σε βοήθεια και, μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει.