ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο νοσηλευτής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή στα Επείγοντα

Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο νοσηλευτής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή στα Επείγοντα

Στον εισαγγελέα ο νοσηλευτής που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά 23χρονη στο τμήμα Επειγόντων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 50χρονος νοσηλευτής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση 23χρονης ασθενούς κατά τη διάρκεια εξέτασης στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες από τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας από τον Πύργο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά τη λήψη των δειγμάτων η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή, προχωρώντας αδίστακτος και προκλητικός, κατά τη νεαρή γυναίκα, σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Η 23χρονη κάλεσε σε βοήθεια και, μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει.

«Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης,η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες.

Επισημαίνει ωστόσο τα κενά της νομοθεσίας και της διαδικασίας: Να διερευνηθεί και να απολυθεί, όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε - έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.