ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στις Σέρρες: Περιμένουν απόφαση του εκλογοδικείου -Τα ροζ ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές

Αναστάτωση στις Σέρρες: Περιμένουν απόφαση του εκλογοδικείου -Τα ροζ ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές

Αυτά τα ψηφοδέλτια, ροζ χρώματος, προσμετρήθηκαν ως έγκυρα και ήταν υπέρ του συνδυασμού που αναδείχθηκε πρώτος με μόλις 37 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο.

Στο εκλογοδικείο θα κριθεί η μάχη για τη δημαρχία Σερρών καθώς ο νυν δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης έχει προσφύγει μετά την ύπαρξη ψηφοδελτίων ροζ χρώματος στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σημειώνεται πως αυτά τα ψηφοδέλτια, ροζ χρώματος, προσμετρήθηκαν ως έγκυρα και ήταν υπέρ του συνδυασμού που αναδείχθηκε πρώτος με μόλις 37 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. Νικήτρια των εκλογών αναδείχθηκε η κυρία Μητλιάγκα και ο συνδυασμός «Ενωτική Τοπική Συμφωνία».

Αναλυτικά η κυρία Μητλιάγκα εξασφάλισε το 47,85% των ψήφων που μεταφράζεται σε 17.030 ψήφους με τον νυν Δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη να λαμβάνει 47,75% και συγκεκριμένα 16.993 ψήφους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως η παράταξη του κ. Χρυσάφη ζητά την ακύρωση των χρωματιστών ψηφοδελτίων σημειώνοντας πως αν κριθεί ότι η διχρωμία των ψηφοδελτίων είναι έγκυρη τότε δημιουργείται συγκεκριμένη νομολογία και πλέον δεν αποκλείεται στις επόμενες εκλογές να έχουμε σε όλη τη χώρα πληθώρα χρωματικά διαφοροποιημένων ψηφοδελτίων σε διάφορους χρωματισμούς, με αποτέλεσμα την παντελή καταστρατήγηση της μυστικότητας της ψηφοφορίας.