ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 47χρονος Μαροκινός για τον βιασμό ανήλικης από 11 έως 17 ετών

Συνελήφθη 47χρονος Μαροκινός για τον βιασμό ανήλικης από 11 έως 17 ετών

Η μητέρα της ανήλικης μίλησε για τον άνδρα που βίαζε την κόρη της για έξι ολόκληρα χρόνια δηλώνοντας ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα και ζητάει να τιμωρηθεί 

Χειροπέδες σε έναν 47χρονο Μαροκινό πέρασαν αστυνομικοί στον Κολωνό, ο οποίος κατηγορείται ότι επί 6 συναπτά έτη βίαζε ανήλικη, από την ηλικία των 11 ετών έως σήμερα που το κορίτσι είναι πλέον 17 ετών, με την μητέρα της οποίας διατηρούσε φιλική σχέση.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά από σχετικό ένταλμα, βραδινές ώρες της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης»

Στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα μίλησε η μητέρα του θύματος, η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον βιαστή την κόρη της, για τον οποίο ωστόσο δεν γνώριζε τίποτα, δηλώνοντας στην κάμερα ότι όταν έμαθε τι συνέβαινε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, σκέφτηκε να κάνει κακό στον 47χρονο αλλά δεν ήθελε για να μην πάει φυλακή.

Πρόκειται για μία γυναίκα με καταγωγή επίσης από το Μαρόκο, ενώ ο πατέρας της 17χρονης είναι Έλληνας. Η γυναίκα διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον συμπατριώτη της, στον οποίο μάλιστα δηλώνει ότι είχε τυφλή εμπιστοσύνη, καθώς ήταν πιστός μουσουλμάνος, όπως λέει και καλός άνθρωπος. Ένας καλός άνθρωπος, που όμως επί έξι χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη της.

Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωνε σε μία φίλη της, καθώς δεν άντεξε άλλο και ανοίχτηκε, με αποτέλεσμα να γίνει καταγγελία και να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τη μητέρα της, όπου και εκείνη συγκλονισμένη άκουσε για πρώτη φορά τον εφιάλτη της κόρης της, από το 2017 μέχρι σήμερα.

«Ήταν πολύ καλό παιδί, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη», λέει η μητέρα του θύματος για τον 47χρονο Μαροκινό. «Ερχόταν σπίτι μας να πιει καφέ, έφερνε τη μικρή από τα αγγλικά, από το γυμναστήριο, η μικρή δεν μου είπε ποτέ τίποτα, ούτε φαινόταν κάτι από την μικρή ή από εκείνον. Εργάζεται κι αυτός κι εγώ. Αν ήθελα κάτι με βοηθούσε, μου ψώνιζε, δεν ήταν συντροφός μου. Εγώ ήξερα έναν καλό άνθρωπο, που δεν έπινε, που δεν κάπνιζε, ήταν σπίτι-δουλειά-σπίτι, δεν είχα καταλάβει τίποτα».

Για το πώς αντέδρασε όταν έμαθε τι συνέβαινε είπε: «Έπαθα σοκ. Λιποθύμησα στην αστυνομία όταν το άκουσα. Σκέφτηκα να του κάνω κακό, αλλά είπα ότι είναι κρίμα να πάω φυλακή και να αφήσω το παιδί μου».

«Δεν ήξερα τίποτα, δεν είναι αλήθεια ότι μας βοηθούσε οικονομικά, δεν έχουμε πρόβλημα, δεν γνωρίζω εάν η κόρη μου πήγαινε σπίτι του, ξέρω ότι ήταν ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης και δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ όλο αυτό».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

«Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες χθες (19-12-2023), μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, 47χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, συμπληρώσαντος και μη τα 14 έτη, από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του.

Ο 47χρονος κατηγορείται ότι τουλάχιστον από το 2017 και έχοντας την επίβλεψη ανήλικης, διατηρώντας φιλική σχέση με την μητέρα της, προέβαινε στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».