ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στη φυλακή ο 57χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του

Χανιά: Στη φυλακή ο 57χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του

Ασήμαντη αφορμή όπλισε το χέρει του 57χρονου και μαχαίρωσε τον πατέρα του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 57χρονος, ο οποίος την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου τραυμάτισε με μαχαίρι τον 79χρονο πατέρα του μέσα στο σπίτι του στο Βαμβακόπουλο.

Στην τετράωρη απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του και ενώ είχαν πιαστεί στα χέρια, ο ηλικιωμένος άνθρωπος έπεσε από την σκάλα. Μάλιστα, ο 57χρονος δήλωσε ότι όταν έφυγε από το σπίτι, ο πατέρας του ήταν κινητικός και ανέβηκε τη σκάλα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου το επεισόδιο ξεκίνησε από μια ασήμαντη αφορμή, όταν ο 57χρονος πήγε να πάρει ένα μπουκάλι κρασί. Ο πατέρας του τον είδε και τον αποκάλεσε «ψεύτη», με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Άγνωστο παραμένει τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 57χρονος για το ματωμένο σκεπάρνι και το ματωμένο μαχαίρι που εντόπισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όταν ειδοποιήθηκαν από τον δεύτερο -52χρονο- γιο του θύματος.

Πάντως -σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο υπεράσπισης- ο 57χρονος υποστηρίζει ότι οι μώλωπες και τα θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του ηλικιωμένου, προκλήθηκαν από πτώση την ώρα της συμπλοκής πατέρα και γιου στις σκάλες.