ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης και πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη καλούνται σε κατάθεση

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης και πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη καλούνται σε κατάθεση

Μεσολόγγι: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Μπάμπη - Ερευνάται πρόσωπο «μυστήριο» και η σχέση του με τον ύποπτο κρεοπώλη

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον Μπάμπη που εξαφανίστηκε στο Μεσολόγγι χωρίς κανένα ίχνος εδώ και 12 ημέρες, χωρίς να γνωρίζει κανείς για την τύχη του και την οικογένειά του να απευθύνει εκκλήσεις να ανοίξουν στόματα.

Για την υπόθεση έχει κληθεί αρκετές φορές ως ύποπτος ένας κρεοπώλης, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος τον είδε ζωντανό, αλλά οι αντιφάσεις τους και τα όσα ισχυρίζεται έχουν πολλά κενά και προκαλούν ερωτήματα.

Υπάρχει ένα άτομο μυστήριο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιώργο Καλιακμάνη, ο οποίος μιλώντας στο Mega, δεν απέκλεισε να κληθεί ο εν λόγω για κατάθεση από το ανθρωποκτονιών που έχει μπει πλέον στις έρευνες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, στο εξής θα καλείται για κατάθεση όποιος μπαίνει στο κάδρο.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης σχολίασε την αποκάλυψη του Γιώργου Καλιακμάνη λέγοντας: «Εάν υπήρξε άλλος άνθρωπος και την μία ώρα που δεν δικαιολογεί ο άνθρωπος που είναι στο κάδρο των Αρχών τις κινήσεις του, πιθανόν η ύπαρξη ενός δεύτερου ατόμου να σημαίνει και δεύτερο όχημα».

Προς διερεύνηση είναι μάλιστα η ύπαρξη δεύτερου οχήματος στο πάρκο των φωτοβολταϊκών στην περιοχή ενδιαφέροντος των Αρχών.

Το άτομο που εξετάζεται είναι ένα αυτό που επικοινώνησε ο κρεοπώλης εκείνο το βράδυ.

Υπάρχει εκτίμηση που αναφέρει πως εάν υπάρχει δεύτερο άτομο τότε ο κρεοπώλης είχε επικοινωνήσει προτού πάει στη συνάντηση με τον Μπάμπη.

Πολύ σημαντικό θεωρείται πως η δικογραφία θα παραδοθεί στις δικαστικές Αρχές και ενδέχεται ο κρεοπώλης να κληθεί εκ νέου για κατάθεση.

Οι έρευνες στην περιοχής συνεχίζονται με drone, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ακόμα και δύτες.

Τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του, στις 20:20 το βράδυ, ο κρεοπώλης πήρε τον αγνοούμενο από το σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά στο Μεσολόγγι και όπως είπε τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στη παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη να κινείται στην παλιά εθνική οδό προς Ευηνοχώρι. Δέκα λεπτά αργότερα το όχημα βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και κινείται προς αγροτική περιοχή. Στις 21.10 το τζιπ του κρεοπώλη επιστρέφει προς την πόλη του Μεσολογγίου και στις 21:30 φτάνει στο σπίτι του, αν και για την απόσταση με αυτοκίνητο ήταν αρκετά μόλις 7 λεπτά.

Όπως δείχνουν οι κάμερες του ψιλικατζίδικου, ο κρεοπώλης πήγε για να αγοράσει χαρτί υγείας στις 21:41 λεπτά εκείνη τη νύχτα. Με τον ίδιο παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών να απαντά, πως δεν θυμάται ακριβώς τι κινήσεις έκανε εκείνη τη νύχτα.

Οι Αρχές συνεχίζουν να ανακτούν δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του κρεοπώλη. Ανάμεσα στα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δύο άνδρες, ο 31χρονος αγνοούμενος ζητούσε πίσω το ποσό των 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει.

Σχετικές ειδήσεις