ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Αδέλφια μου είναι οι αδικημένοι, είπε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Αδέλφια μου είναι οι αδικημένοι, είπε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, δήλωσε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία

Αδέλφια μου είναι οι αδικημένοι, δήλωσε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στα πρόσωπα που συνάντησε κατά την κράτησή του. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις κατηγορίες για αιμομιξία και την άρνησή του να υποβληθεί σε τεστ DNA, επανέλαβε την αντίθεσή του σε καθετί βιομετρικό. Όσον αφορά στη σύζυγό του, είπε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, ενώ τόνισε πως δεν έχει επικοινωνία μαζί της μετά τη σύλληψή του. Ωστόσο, τόνισε πως θα φροντίσει να αποκτήσει επικοινωνία μαζί της, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων, για να συναντήσει το παιδί του.

Κατά τις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι ενώ κανείς από τις Αρχές δεν έχει πρόθεση να πάρει τα παιδιά της οικογένειάς του, «αυτό ακριβώς συνέβη».

Ο 45χρονος Μανώλης τόνισε πως είναι Ευρωπαίος, ενώ εξήγησε σχετικά με τον τόπο διαμονής του, δηλαδή το λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει εκεί, καθώς «είναι κέντρο διερχομένων».

Αναφορικά με τα εργασιακά, την τηλεργασία και τις κατηγορίες ότι ο ίδιος δεν εργάζεται, ο 45χρονος υποστήριξε πως κάνει λογιστική εργασία εξ αποστάσεως και πως έχει τη «βάση του δήμου στον υπολογιστή μου». Μάλιστα, τόνισε: «ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω».

Πρόσθεσε πως «αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα», ενώ άφησε να εννοηθεί πως «ποτέ δεν είναι αργά» στο ενδεχόμενο να μεταναστεύσει εκεί.

Κλείνοντας ο 45χρονος είπε πως κατά την κράτησή του στην Ασφάλεια, του υπεβλήθησαν πολύ «σκληρές» ερωτήσεις.

Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία θα γίνει στις 4 Μαρτίου. Κατά την αποχώρησή του δήλωσε πως «χάρη κάνω που δουλεύω. Θα μπορούσα να πάρω σύνταξη, έχω 15 χρόνια αναπηρίας». Να σημειωθεί όμως, πως ο ίδιος έχει να δουλέψει 3 χρόνια!

«Η πρόεδρος ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη, δεν έχω πειράξει κάποιον άνθρωπο», πρόσθεσε, φεύγοντας αγκαλιασμένος με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος βρέθηκε με βαρύ ψυχικό νόσημα το 2020. Υποστήριξε πως είχε περάσει από τον έλεγχο σχετικής επιτροπής, ωστόσο «με την πανδημία απέφυγα να πάω», δήλωσε ο ίδιος καθώς ζούσε «ήδη στο λαγούμι στην ορεινή Κορινθία».

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος Μανώλης εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος να μην δώσει δείγμα για DNA. Δηλώνει σαφώς αντίθετος με την όλη διαδικασία. Την ίδια ώρα, κανείς από τους συγγενείς του δεν κάνει λόγο για αιμομιξία, εφόσον αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι αρχές έχουν εκφράσει ανησυχίες, έπειτα από την άρνηση της κόρης του να γνωστοποιήσει την ταυτότητα του παιδιού της. Αντίστοιχα, η αδελφή του 45χρονου απηύθυνε έκκληση προς τον ίδιο μέσω του Mega, ώστε να προχωρήσει στη διαδικασία ταυτοποίησης DNA.

Σχετικές ειδήσεις