ΠΡΟΣ ΤΟΝ... ΟΑΕΔ Ο 45ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Απολύεται ο παλαιοχριστιανός Μανώλης από τον Δήμο Ερέτριας - Πρέπει να γυρίσει πίσω τα λεφτά!

Απολύεται ο παλαιοχριστιανός Μανώλης από τον Δήμο Ερέτριας - Πρέπει να γυρίσει πίσω τα λεφτά!

Όσο δούλεψε... δούλεψε για τον Δήμο Ερέτριας ο 45χρονος από την Κορινθία

Τους μισθούς δυο μηνών, αυτούς του 2024, πρέπει να επιστρέψει ο Παλαιοχριστιανός Μανώλης στον Δήμο Ερέτριας!

Παράλληλα, ο Δήμος Ερέτριας κίνησε επίσημα τις διαδικασίες αργίας του 45χρονου καθώς παρήλθε ο χρόνος για το πειθαρχικό στο οποίο έπρεπε να παρουσιαστεί και έτσι σύντομα η... καριέρα του στο δημόσιο θα αποτελέσει παρελθόν.

Μάλιστα η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ερέτριας, αναφερόμενη για το εργασιακό καθεστώς του 45χρονου, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου διαπιστώθηκε «πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου, δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

«Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο αφού δεν είχε εμφανιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλεις στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά» εξήγησε.

«Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμο Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται».

Όσο για το τι ποσό είχε ως μηνιάτικο και τι πρέπει να επιστρέψει;

Τον Αύγουστο του 2023 ο μισθός του άντρα που ζει με την οικογένειά του στην Ορεινή Κορινθία είχε φθάσει στα 1.505,37 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει να επιστρέψει στον Δήμο Ερέτριας το ποσό των 3.010 ευρώ.

Άφαντα τα παιδιά, η ΕΛΑΣ τα αναζητά και ο πατέρας κάνει τον ανήξερο!

Από τη Λαμία σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στη Θεσσαλία και από εκεί στην Αττική και το... πουθενά.

Αυτό είναι το δρομολόγιο που έχουν ακολουθήσει τα εξαφανισμένα παιδιά του παλαιοχριστιανού Μανώλη και της παλαιοχριστιανής Σεβαστής, με την ΕΛ.ΑΣ. να μην μπορεί να τους εντοπίσει.

Υπό το φόβο πως θα τους πάρουν τα παιδιά, οι παλαιοχριστιανοί τα έχουν κρύψει με την Αστυνομία να τους αναζητά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία από την πλευρά της έχει εκδώσει εντολή για τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο πατέρας των παιδιών αφού είναι δηλωμένα ως... αγνώστου!

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει προκαταρκτική από τον εισαγγελέα και πρέπει να την ερευνήσει. Να παρέχουμε οτιδήποτε χρειαστεί ο κοινωνικός λειτουργός ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσής των παιδιών. Έχουμε ενημερώσει πως δεν έχουν βρεθεί τα παιδιά και συνεχίζουμε να τα αναζητούμε», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Σε ό,τι αφορά το δείγμα DNA πρέπει ο 45χρονος σε 24 ώρες να μας δώσει υλικό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει εμείς να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την λήψη δείγματος χωρίς τη συγκατάθεσή τους», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει πως στις επόμενες ώρες είτε θα δεχτεί ο 45χρονος να δώσει DNA είτε θα απαγγελθεί κατηγορία για απείθεια και νέα σύλληψη του.

Όσο για το πού βρίσκονται τα παιδιά, η κυρία Δημογλίδου ήταν ξεκάθαρη πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν γνωρίζει και απλά ερευνά: «Δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε μοναστήρια τα παιδιά. Ψάχνουμε περιοχές ανάλογα με τις πληροφορίες. Δεν είναι καταζητούμενοι οι άνθρωπο, εκτελούμε την εισαγγελική παραγγελία».

«Αδέρφια μου οι αδικημένοι!»

Αδέλφια μου είναι οι αδικημένοι, δήλωσε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στα πρόσωπα που συνάντησε κατά την κράτησή του. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις κατηγορίες για αιμομιξία και την άρνησή του να υποβληθεί σε τεστ DNA, επανέλαβε την αντίθεσή του σε καθετί βιομετρικό. Όσον αφορά στη σύζυγό του, είπε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, ενώ τόνισε πως δεν έχει επικοινωνία μαζί της μετά τη σύλληψή του. Ωστόσο, τόνισε πως θα φροντίσει να αποκτήσει επικοινωνία μαζί της, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων, για να συναντήσει το παιδί του.

Κατά τις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι ενώ κανείς από τις Αρχές δεν έχει πρόθεση να πάρει τα παιδιά της οικογένειάς του, «αυτό ακριβώς συνέβη».

Ο 45χρονος Μανώλης τόνισε πως είναι Ευρωπαίος, ενώ εξήγησε σχετικά με τον τόπο διαμονής του, δηλαδή το λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει εκεί, καθώς «είναι κέντρο διερχομένων».

Αναφορικά με τα εργασιακά, την τηλεργασία και τις κατηγορίες ότι ο ίδιος δεν εργάζεται, ο 45χρονος υποστήριξε πως κάνει λογιστική εργασία εξ αποστάσεως και πως έχει τη «βάση του δήμου στον υπολογιστή μου». Μάλιστα, τόνισε: «ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω».

Πρόσθεσε πως «αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα», ενώ άφησε να εννοηθεί πως «ποτέ δεν είναι αργά» στο ενδεχόμενο να μεταναστεύσει εκεί.

Κλείνοντας ο 45χρονος είπε πως κατά την κράτησή του στην Ασφάλεια, του υπεβλήθησαν πολύ «σκληρές» ερωτήσεις.

Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία θα γίνει στις 4 Μαρτίου. Κατά την αποχώρησή του δήλωσε πως «χάρη κάνω που δουλεύω. Θα μπορούσα να πάρω σύνταξη, έχω 15 χρόνια αναπηρίας». Να σημειωθεί όμως, πως ο ίδιος έχει να δουλέψει 3 χρόνια!

«Η πρόεδρος ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη, δεν έχω πειράξει κάποιον άνθρωπο», πρόσθεσε, φεύγοντας αγκαλιασμένος με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος βρέθηκε με βαρύ ψυχικό νόσημα το 2020. Υποστήριξε πως είχε περάσει από τον έλεγχο σχετικής επιτροπής, ωστόσο «με την πανδημία απέφυγα να πάω», δήλωσε ο ίδιος καθώς ζούσε «ήδη στο λαγούμι στην ορεινή Κορινθία».

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος Μανώλης εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος να μην δώσει δείγμα για DNA. Δηλώνει σαφώς αντίθετος με την όλη διαδικασία. Την ίδια ώρα, κανείς από τους συγγενείς του δεν κάνει λόγο για αιμομιξία, εφόσον αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι αρχές έχουν εκφράσει ανησυχίες, έπειτα από την άρνηση της κόρης του να γνωστοποιήσει την ταυτότητα του παιδιού της. Αντίστοιχα, η αδελφή του 45χρονου απηύθυνε έκκληση προς τον ίδιο μέσω του Mega, ώστε να προχωρήσει στη διαδικασία ταυτοποίησης DNA.

Επιβίωνε με σκυλοτροφή ο παλαιοχριστιανός Μανώλης - «Δοκιμάζω όταν ταΐζω τον σκύλο μου»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη ζωή του παλαιοημερολογίτη Μανώλη, ο οποίος αφέθηκε σήμερα ελεύθερος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέσα από βίντεο ο παλαιοχριστιανός έδινε οδηγίες επιβίωσης, όπως να τρώνε σκυλοτροφή που ήταν οικονομική και... πλούσια σε ενέργεια.

«Στην απόλυτη ανάγκη μπορείτε να αγοράσετε με 0,80 λεπτά του ευρώ μια κονσέρβα για σκύλους του ενός κιλού. Έτσι με 1.30€ θα έχετε ένα κιλό τροφή, που θα μπορεί να σας κρατήσει πολλές μέρες, καθώς η σκυλοκονσέρβες, αν και δεν έχουν την καλύτερη ποιότητα τροφής, είναι πλούσιες σε λίπη, δηλαδή σε ενέργεια. Κάποιες σκυλοκονσέρβες έχουν και πολύ καλή γεύση και οφείλω να ομολογήσω πως τις δοκιμάζω ακόμα και σήμερα όταν ταΐζω τον σκύλο μου», αναφέρει σε κείμενό του.

Επίσης πρότεινε για την καθαριότητα: «Αποφύγετε βρώμικα μέρη και εστίες μικροβίων, κρατήστε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν καθαρότερα γίνεται και φάτε όσο το δυνατόν καθαρότερες τροφές. Δεν πρέπει να φθαρείτε πουθενά. Μεγάλα ποσοστά αστέγων παθαίνουν μολυσματικές ασθένειες επειδή ακριβώς δεν προσέχουν τι πιάνουν και τι τρώνε».

Μάλιστα σε όσους αναζητούσαν σπίτι έλεγε: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποτε που ήμουν και εγώ άστεγος είχα την «φαεινή» ιδέα να προβώ σε κάποια παραβατική πράξη μπροστά σε αστυνομικούς προκειμένου να με συλλάβουν και να κοιμηθώ στο κρατητήριο που σίγουρα θα ήτανε καλύτερο από το παγκάκι. Τότε διαπίστωσα έκπληκτος ότι ακόμα και η αστυνομία δεν είχε καμία…διάθεση να ασχοληθεί μαζί μου!»

Σχετικές ειδήσεις