ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην υπόθεση των παλαιοχριστιανών: Στην Αττική τα παιδιά, έρευνες σε μοναστήρια

Ανατροπή στην υπόθεση των παλαιοχριστιανών: Στην Αττική τα παιδιά, έρευνες σε μοναστήρια

Νέα στοιχεία για την οικογένεια των παλαιοχριστιανών που ζούσε σε κατακόμβη στην ορεινή Κορινθία

Για έρευνες της αστυνομίας σε δύο μοναστήρια και σε διαμέρισμα που φέρεται να διέμενε η μητέρα του 45χρονου Μανώλη, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνης σήμερα, κάνουν λόγο νέα στοιχεία για την υπόθεση με την οικογένεια των παλαιοχριστιανών που ζούσε σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

Αυτά αναφέρθηκαν από τον ΑΝΤ1 και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα παιδιά, που αναζητούνται ακόμη, κινούνται στην περιοχή της Αττικής. Τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας παρέμειναν στο λαγούμι των παλαιοχριστιανών.

Ο 45χρονος, ο οποίος κρατείται αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα. Σε βάρος του 45χρονου πατέρα των παλαιοχριστιανών έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Τι είπε συγγενής του

Συγγενής του 45χρονου που μίλησε στον ΑΝΤ1 ανέφερε για το προφίλ του 45χρονου.

«Ήταν πανέξυπνος, όταν πήγε στην Αθήνα συνδέθηκε με έναν παλαιοημερολογίτη παπά, και ασπάσθηκε την φιλοσοφία. Δεν είναι καθόλου επιθετικός, έχει μια πεποίθηση, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακός πατέρας. Αυτά που λένε για αιμομιξία δεν ισχύουν», ανέφερε.

Σε ερώτημα γιατί έχει κρύψει τα παιδιά ο συγγενής του απάντησε: «Φοβάται μην του τα πάρουν , 4-5 χρόνια ήταν στο βουνό, ο δήμος, η πρόνοια δεν ενδιαφέρθηκαν».

«Δεν πίστευα ότι θα δω τέτοια εικόνα εκεί που έμενε ο αδελφός μου», λέει η αδερφή του 45χρονου

Επίσης η Δήμητρα Καλαϊτζιδάκη, αδερφή του 45χρονου μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δηλώνοντας: «Δεν πίστευα ότι θα δω τέτοια εικόνα εκεί που έμενε ο αδελφός μου».

«Έχω παιδί και πηγαίνει σχολείο, δεν γνώριζα γιατί ο αδερφός μου δεν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν γίνεται bullying στα σχολεία και παιδιά κινδυνεύουν το κράτος θα κάνει κάτι; Δεν ξέρω τον λόγο που δεν τα πήγαινε, δεν ξέρω αν δεν τα πήγαινε γιαυτό τον λόγο ή για τον παλαιοχριστιανισμό», ανέφερε.

«Ο αδερφός μου ήταν άνεργος άνευ αποδοχών για δύο χρόνια, δεν δούλευε για δέκα χρόνια», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις