ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοχριστιανός: Λήγει η προθεσμία να δώσει DNA - Νέα φυλάκιση ή αναγκαστική λήψη γενετικού υλικού

Παλαιοχριστιανός: Λήγει η προθεσμία να δώσει DNA - Νέα φυλάκιση ή αναγκαστική λήψη γενετικού υλικού

Η εισαγγελική διορία για να δώσει DNA ο παλαιοχριστιανός Μανώλης τελειώνει σήμερα

Ανάποδα μετράει ο χρόνος για τον παλαιοχριστιανό Μανώλη ώστε να δώσει δείγμα DNA στις Αρχές ώστε να διαπιστωθεί αν είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών που εντοπίστηκαν στο λαγούμι της Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η διορία αυτή τελειώνει σήμερα και πλέον υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να συνεχίσει να αρνείται να δώσει δείγμα, που σημαίνει πως μπορεί να φυλακιστεί εκ νέου για απείθεια αλλά και να δώσει αναγκαστικά υλικό. Το δεύτερο σενάριο, το οποίο έχει ελάχιστες πιθανότητες, είναι ο παλαιοχριστιανός Μανώλης να δεχτεί να δώσει DNA.

O 45χρονος αρνείται να δώσει γενετικό υλικό για λόγους πίστης, όπως ισχυρίζεται ωστόσο η Εισαγγελία έχει το δικαίωμα να διατάξει βίαιη λήψη DNA, όπως αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες.

Μισθός τέλος για τον παλαιοχριστιανό από την δήμο Ερέτριας

Ο παλαιοχριστιανός Μανώλης αφέθηκε ελεύθερος χθες μέχρι τη δίκη του που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Φεβρουαρίου και με ένα μανιφέστο κατά πάντων επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας υπήρξαν και άλλες εξελίξεις στην υπόθεσή του. Καταρχάς μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με την τηλεργασία και την αμοιβή του από το δήμο Ερέτριας, οι δημοτικές αρχές προέβησαν στη διακοπή της μισθοδοσίας του ζητώντας του μάλιστα και χρήματα πίσω. Συγκεκριμένα ο Μανώλης καλείται πλέον να επιστρέψει στο δήμο Ερέτριας πόσο της τάξης των 3.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μισθούς δύο μηνών, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, αναδρομικά για μη φυσική του παρουσία.

Ο δικηγόρος του είπε πάντως πως η «η εργασία του ήταν καθ΄όλα νόμιμη».

Σχετικά με το ότι απασχολούνταν από το 2020 στον Δήμο Ερέτριας, η αντιδήμαρχος Ερέτριας Βούλα Αμερικάνου μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης δήλωσε:

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μεταταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διευθυνσή του στον Ορωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ηταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ΄αποστάσεως. O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ' αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ ' αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινησεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη.

Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και και από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε για το πειθαρχικό και όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».