ΕΛΛΑΔΑ

Ερμού: «Την έσωσε το σακίδιό της» λέει ο πατέρας της 22χρονης

Ερμού: «Την έσωσε το σακίδιό της» λέει ο πατέρας της 22χρονης

Η 22χρονη κοπέλα που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού νοσηλεύεται στην εντατική σε καταστολή 

Στην εντατική με βαριά τραύματα νοσηλεύεται η 22χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού μέρα μεσημέρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Η νεαρή κοπέλα υπέστη διάτρηση πνεύμονα και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ έχει ρήξη διαφράγματος και σπασμένο πλευρό.

Ο πατέρας της 22χρονης μίλησε στον Alpha το πρωί του Σαββάτου αναφέροντας ότι η κόρη του είναι σε καταστολή στην εντατική του Ευαγγελισμού. «Πήγαινε στη δουλειά της και χωρίς καμία προειδοποίηση της επιτέθηκε, από ό,τι μου είπαν κι εμένα». «Την έσωσε το σακίδιο της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν είναι συνεχώς έξω από την εντατική είπε «Εσείς τι θα κάνατε», ενώ δήλωσε ότι σήμερα θα έχουν ενημέρωση από τους γιατρούς για το εάν η κοπέλα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Ευτυχώς ήταν στα 10 μέτρα από εκεί που δουλεύει και βγήκαν τα παιδιά και την έσωσαν. Δεν γνωρίζω τίποτα άλλο», είπε ο πατέρας της 22χρονης σοκαρισμένος από το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή, ψάχνοντας απαντήσεις για την αναίτια επίθεση στην κόρη του.

Οι προβλέψεις για την ποινή του δράστη

Χωρίς συγκεκριμένο κίνητρο ήταν η επίθεση του 32χρονου δράστη στη νεαρή κοπέλα, την οποία μαχαίρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, στην καρδιά της Αθήνας, ενώ πιθανά να συνδεθεί με κάποια σοβαρή ψυχιατρική νόσο, ενώ προβλεπεται να είναι μειωμένη η ποινή του.

Μειωμένη αναμένεται να είναι η ποινή του 32χρονου δράστη που μαχαίρωσε την 22χρονη κοπέλα χθες το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega, ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας. Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης με το στόμα ανοιχτό καθώς πίσω από την ενέργεια του 32χρονου δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο κίνητρο, αλλά πιθανή σύνδεση με κάποια σοβαρή ψυχιατρική νόσο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο MEGA, «αυτό είναι η λεγόμενη “τυφλή εγκληματικότητα” και μάλιστα δεν συνηθίζεται στη χώρα μας. Εδώ υπάρχει σύνδεση με σοβαρό ψυχιατρικό περιστατικό. Πιο πριν φέρεται να υπάρχει σχεδιασμός που δεν συνάδει με ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά η επιστήμη θα δώσει απαντήσεις σε αυτό. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος εφόσον επικαλεστεί κάτι τέτοιο και αποδειχθεί, θα έχει τον λεγόμενο “μειωμένο καταλογισμό”, θα έχει μειωμένη ποινή».

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν μεσημέρι Παρασκευής, στο βροχερό κέντρο της Αθήνας, όταν ο Ιρανός δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι κατά της 22χρονης τραυματίζοντάς την στα πλευρά. Η νεαρή κοπέλα περπατούσε την οδό Ερμού και ετοιμαζόταν να μπει στο κατάστημα όπου εργάζεται και ξαφνικά ο 32χρονος την πλησίασε και την μαχαίρωσε.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομικός, που περάσε χειροπέδες στον δράστη, μεταφέροντάς τον κάτω από ένα υπόστεγο, όπου αφού του αφαίρεσαν το μαχαίρι έψαξαν μέσα στα πράγματά του.

Η νεαρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με τραύματα στον θώρακα και σπασμένα πλευρά, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς υπέστη διάτρηση πνεύμονα. Η 22χρονη παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ σε καταστολή.

Το newsbomb.gr παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο, λίγα λεπτά μετά την επίθεση σε βάρος της άτυχης φοιτήτριας, τη στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και αντικρίζουν το θύμα πεσμένο στη μέση του δρόμου.

Σχετικές ειδήσεις