ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Κρίσιμη η κατάσταση της 22χρονης

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Κρίσιμη η κατάσταση της 22χρονης

Πίσω από την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος της 22χρονης δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ίδιας και του 32χρονου δράστη 

Μειωμένη αναμένεται να είναι η ποινή του 32χρονου δράστη που μαχαίρωσε την 22χρονη κοπέλα χθες το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega, ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας. Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης με το στόμα ανοιχτό καθώς πίσω από την ενέργεια του 32χρονου δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο κίνητρο, αλλά πιθανή σύνδεση με κάποια σοβαρή ψυχιατρική νόσο.

Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι η λεγόμενη “τυφλή εγκληματικότητα” και μάλιστα δεν συνηθίζεται στη χώρα μας. Εδώ υπάρχει σύνδεση με σοβαρό ψυχιατρικό περιστατικό. Πιο πριν φέρεται να υπάρχει σχεδιασμός που δεν συνάδει με ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά η επιστήμη θα δώσει απαντήσεις σε αυτό. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος εφόσον επικαλεστεί κάτι τέτοιο και αποδειχθεί, θα έχει τον λεγόμενο “μειωμένο καταλογισμό”, θα έχει μειωμένη ποινή».

Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος της 22χρονης φοιτήτριας

Όλα συνέβησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο δράστης με καταγωγή από το Ιράν επιτέθηκε με μαχαίρι κατά της 22χρονης στη συμβολή της Ερμού με τη Φωκίωνος με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στα πλευρά. Συγκεκριμένα, η νεαρή γυναίκα περπατούσε την οδό Ερμού και ήταν έτοιμη να μπει στο κατάστημα, όπου εργάζεται, όταν ξαφνικά την πλησίασε από πίσω ένας άνδρας και τη μαχαίρωσε.

Αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο του πέρασε χειροπέδες. Άμεσα, αστυνομικοί τον μετέφεραν κάτω από ένα υπόστεγο, ενώ του αφαίρεσαν το μαχαίρι και έψαξαν τα πράγματα που είχε μαζί του Η νεαρή γυναίκα με τραύματα στο θώρακα και σπασμένα πλευρά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η κατάστασή της εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Newsbomb.gr είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχθηκε η άτυχη φοιτήτρια. Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί φθάνουν στο σημείο και αντικρίζουν το θύμα στη μέση του δρόμου.