ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Νέαπολης: «Μας κλέβουν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία - Θα θρηνήσουμε εκατοντάδες θύματα»

Δήμαρχος Νέαπολης: «Μας κλέβουν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία - Θα θρηνήσουμε εκατοντάδες θύματα»

Θεσσαλονίκη: Νομοθετική ρύθμιση για να προσλαμβάνουν σεκιούριτι ζήτησαν Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Της Φανής Χαρίση

Σε βαθιά απελπισία βρίσκονται οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης καθώς τα περιστατικά κλοπών και μικροεγκληματικότητας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ενώ ζητούν νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να προσλαβάνουν σεκιούριτι για περιπολίες!

Στην πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκαν εκτεταμένα σε όλα τα ζητήματα των δήμων τους ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημάρχου Νέαπολης- Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη που αντιμετωπίζει συνεχόμενα συμβατά κλοπών αλεξικέραυνων από σχολικά κτήρια της περιοχής του με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και χιλιάδων κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση μη λειτουργίας του αλεξικέραυνου.

«Αναφέρθηκα στο επικίνδυνο φαινόμενο της κλοπής των αλεξικέραυνων που έχουμε στα σχολεία που είναι από χαλκό όπου ομάδες συγκεκριμένες πηγαίνουν και ξηλώνουν την αλεξικεραυνική προστασία στα σχολεία και τόνισα στον υπουργό ότι τα θύματα δεν θα είναι 57 ή 103 εάν τυχόν πέσει κεραυνός σε κάποιο σχολείο που το προηγούμενο βράδυ έχουν ξηλώσει το αλεξικέραυνο αντιλαμβάνεστε ότι τα θύματα μπορεί να είναι εκατοντάδες. Ο υπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό να ανοίξει φάκελος δικογραφίας γιατί είπα ότι οι συγκεκριμένες ομάδες που αφαιρούν τον χαλκό τον πουλάνε σε 6- 7 συγκεκριμένες μάντρες κι αυτές το οδηγούν σε 2-3 μεγάλες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται μέταλλα» είπε ο κ. Δανιηλίδης.

Οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης ζήτησαν από τον κ. Χρυσοχοΐδη να τους δοθεί η δυνατότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης να ρίξουν στη μάχη των περιπολιών και φύλαξης χώρων των Δήμων, ιδιωτικές εταιρείες σεκιουριτι καθώς και να μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία κάμερες ασφαλείας σε σημεία των δήμων τους.

«Οι κλοπές, οι ληστείες και οι διαρρήξεις σε όλο το πολεοδομικό της Θεσσαλονίκης είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Ο υπουργός παρουσίασε το σχέδιο και τη διάθεση της συνεργασίας και μένουμε στο ότι 550 νέοι αστυνομικοί ήδη των ΟΠΚΕ με βαρύ οπλισμό ήδη βρίσκονται στους δρόμους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως και το ότι ήδη έγινε τμήμα για την ενδοοικογενειακή βία στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ότι θα υπάρχουν εξειδικευμένες ομάδες σε κάθε τμήμα για την παιδική παραβατικότητα , αθλητική βία και ενδοοικογενειακή βία. Τολμήσαμε και καταθέσαμε προτάσεις καθώς είναι απαίτηση των πολιτών για κάμερες στους εξωτερικούς χώρους με προστασία των προσωπικών δεδομένων», είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσθέτοντας ότι ζητήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για τις εταιρείες σεκιουριτι σου να μπορούν να προσληφθούν με χρήματα των Δήμων για να κάνουν περιπολίες.

Τέλος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη αύξηση των πεζών περιπολιών στις γειτονιές και στα πάρκα της πόλης καθώς και μεταφορά των τμημάτων Δημοκρατίας και Αριστοτέλους σε καλύτερα κτήρια.

Δείτε το βίντεο αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών:

Σχετικές ειδήσεις