Ηλεία: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Ηλεία

Ηλεία: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά
EUROKINISSI
1'

Με τις φλόγες παλεύουν σχεδόν ένα 24ωρο οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και της Πολιτικής Προστασίας στην Ηλεία. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας και που λόγω της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξε επεκτάθηκε στην Ηλεία ωστόσο είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στην περιοχή επιχειρούν 162 πυροσβέστες με οκτώ πεζοπόρα τμήματα 64 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η ανησυχία, ωστόσο, είναι έκδηλη καθώς μετά τις 12 το μεσημέρι υπάρχει πρόβλεψη για ανέμους πέντε μποφόρ.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στη Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
12:18ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δήλεσι