ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 69χρονης στην Φιλοθέη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 69χρονης στην Φιλοθέη

Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η ανθρωποκτονία της 69χρονης Ελληνίδας, που διαπράχθηκε στις 9 Ιουλίου το απόγευμα, μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή της Φιλοθέης.

Δράστης είναι ένας 26χρονος Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και είχε σαν κίνητρο τη ληστεία. Ο 26χρονος κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε στη ληστεία, που έγινε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης, το πρωί της Τετάρτης 30 Μαΐου 2012, σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων και του εργάτη που απασχολούσαν.

Οι δράστες, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν επιδείξει ιδιαίτερη σκληρότητα και είχαν προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες στα θύματα. Επιπλέον, στον συλληφθέντα Γεωργιανό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για κλοπή τέλη Φεβρουαρίου και αποφυλακίστηκε στις αρχές του Απριλίου, είχε επιβληθεί και το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. Για την υπόθεση, παραχώρησε δηλώσεις και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κ. Μανούρας, αναφέροντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί «μια σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».