ΕΛΛΑΔΑ

Στο 6% με 7% η μείωση στους στρατιωτικούς

Στο 6% με 7% η μείωση στους στρατιωτικούς

Μείωση της τάξης του 6% με 7%, με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2012, θα υποστούν τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων του υπουργείου Άμυνας (Στρατός Ξηράς, Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό).

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των στρατιωτικών, ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον Άκη Σκέρτσο, διευθυντή του γραφείο του υπουργού Οικονομικών, το βασικό σενάριο περικοπών, στο οποίο προσανατολίζεται το υπ. Οικονομικών, είναι περικοπές της τάξης του 6% με 7% με εφαρμογή αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012 έως και το 2014.

Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος φέρεται να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση, να υπάρξουν προσαρμογές στις περικοπές.

Στην ερώτηση των εκπροσώπων των στρατιωτικών γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα, ενημερώθηκαν ότι το υπ. Εθνικής Άμυνας δεν έστειλε τα ισοδύναμα μέτρα πέραν της αναβολής πληρωμής αμυντικών δαπανών, μέτρο το οποίο όμως απορρίπτεται από την τρόικα.

Χθες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, πολλοί εξ' αυτών μάλιστα φορώντας τις στολές τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των μισθών τους και στην υποβάθμιση της επαγγέλματός τους.

Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αναφέρουν ότι την τετραετία 2009 - 2012 είδαν τα εισοδήματά τους να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ στρατιώτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ).

Διαβάστε επίσης: Πορεία στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Τόσα θα χάσουν οι στρατιωτικοί μετά τα νέα μέτρα