ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση έφερε 30 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους

Η κρίση έφερε 30 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους

Τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους έχει σήμερα ο κόσμος συγκριτικά με όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια δηλαδή, όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο.

Περίπου «75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών», πρόσθεσε ο Ράιντερ στην ομιλία αυτή την οποία θα εκφωνήσει αύριο Σάββατο ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Συμβουλίου, οργάνου αρμόδιου για τον καθορισμό των μεγάλων πολιτικών προσανατολισμών του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο την επίσημη σύνοδό τους.

Απ' αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια «δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα», αναφέρει ακόμη ο Ράιντερ, για τον οποίο είναι καιρός για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο, σύμφωνα με τον Ράιντερ.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί», προσθέτει ο γενικός διευθυντής του ILO στην ομιλία αυτή. "Υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία", εκτιμά επίσης ο Ράιντερ.

Χθες Πέμπτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρν, είχε δηλώσει σε ομιλία της πως είναι ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Δήλωσε έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα δύο χρόνια περισσότερα για να επιτύχει τους στόχους της μείωσης του ελλείμματος που απαιτούν οι πιστωτές της.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Δημιούργησε πόρταλ για διευκόλυνση ανέργων

ΕΒΕΘ: Συμβουλές σε ανέργους αλλά και επιχειρηματίες

Λαγκάρντ: Το χρέος των πλούσιων χωρών είναι σε επίπεδα καιρού πολέμου