ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα γίνει στις 21-12 του 2012

Τι θα γίνει στις 21-12 του 2012

Σε δέκα ημέρες (21-12-12) λίγο πριν βγει ο ήλιος τέσσερις πλανήτες ευθυγραμμίζονται και αρχίζουν αλλεπάλληλοι σεισμοί 9 και 10 Ρίχτερ σε έξι σημεία του κόσμου.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Εκρήγνυται το υπόγειο υπέρ - ηφαίστειο Yellowstone στην Αμερική και διαλύει τις ΗΠΑ μέσα σε τρία λεπτά. Από τους σεισμούς δημιουργούνται σούπερ-τσουνάμι με κύματα ύψους 80-100 μέτρων που πνίγουν τα παράλια και των πέντε ηπείρων, μετακινούνται οι τεκτονικές πλάκες της Γης και γκρεμίζεται ο κόσμος που ζούμε σήμερα.

Είναι ξημερώματα της 21ης Δεκέμβρη του 2012. Και μετά ξυπνάμε και... συνεχίζουμε τις προετοιμασίες μας για τα Χριστούγεννα που έρχονται. Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα εφιαλτικό μας όνειρο που έχει προκληθεί από μία παγκόσμια υστερία και παραμυθολογία τις τελευταίες ημέρες, και όσο πλησιάζουμε στις 21 Δεκέμβρη, ότι το ημερολόγιο των Μάγια που γράφτηκε πριν από μερικές εκατονταετίες σταματάει στην ημερομηνία 21 Δεκέμβρη 2012 και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κόσμος γιατί απλά θα έχει καταστραφεί.

Όλα αυτά όμως είναι ένα παραμύθι και μία μπαρούφα κάποιων ευφάνταστων που δίνει την πιο λάθος εξήγηση για το τέλος στο ημερολόγιο των Μάγια, αυτού του αρχαίου και σοφού λαού της λατινικής Αμερικής.

Πράγματι το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει στις 21 Δεκέμβρη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ορίζεται και το τέλος του κόσμου την ημέρα εκείνη. Απλά για τους Μάγια ένας χρονικός κύκλος κλείνει την ημέρα αυτή καθώς αυτός ο αρχαίος πολιτισμός δεν όριζε το χρόνο με μήνες, έτη και ώρες όπως σήμερα, αλλά με κύκλους ζωής. Ένας κύκλος ζωής για τους Μάγια κλείνει 21 Δεκέμβρη και παράλληλα ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει. Καμία σχέση με συντέλεια του κόσμου.

Ευθυγράμμιση πλανητών πράγματι θα υπάρξει στις 21 Δεκέμβρη αλλά όπως εξηγεί ο διευθυντής του Πλανηταρίου Αθηνών, κ. Δ. Σιμόπουλος αυτό το σπάνιο φαινόμενο το πολύ – πολύ να προκαλέσει για λίγο μία απειροελάχιστη κίνηση των υδάτων και ένα «τσουνάμι» ύψους 1... χιλιοστού. Δηλαδή ούτε θα το δούμε καν.

Τελικά θα ζήσουμε και μετά τις 21 Δεκέμβρη, ίσως γιατί ακόμα δεν έχει φθάσει στο τέλος του το ... ημερολόγιο της Τρόικα για την Ελλάδα.