ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Επικίνδυνες συνθήκες για τους μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο

Κως: Επικίνδυνες συνθήκες για τους μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο

Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο Κω αν και το κτιριακό συγκρότημα είναι καινούργιο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υπάρχει πρόβλημα ακόμα και για την ασφάλεια των μαθητών, εξ αιτίας διαφόρων κακοτεχνιών αλλά και ελλείψεων στις υποδομές του σχολείου.

Τονίζεται επίσης ότι υπάρχει θέμα και με ένα ποσό 26.000 ευρώ που υπήρχε στο λογαριασμό της σχολικής επιτροπής πριν της διάλυσή της, όπως αναφέρει το Rodosalarm.gr.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναρωτιέται «Πού είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος Κω;».

Όλα τα θέματα θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων και Καθηγητών του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Την Πέμπτη 20.12.2012 και πριν τους βαθμούς θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Γονέως & Καθηγητών στο Β' Γυμνάσιο. Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στις 11.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Β΄ Γυμνασίου.
Πολλά και σοβαρά τα προβλήματά μας
- Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δεν έχουν τελειώσει και σε κάποια σημεία γυμνά καλώδια είναι κίνδυνος θάνατος

- Οι περιμετρικοί δρόμοι παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί

- Ήδη υπήρξε ατύχημα με παιδί που χτύπησε σε σιδερένια εξοχή των προβολέων

- Η κεντρική θέρμανση λειτουργεί με πολλά προβλήματα και υπήρχαν ακόμα και διαρροές νερού από τις σωληνώσεις
- Οι υπεύθυνοι δεν απαντούν στα τηλέφωνα ή κοροϊδεύουν με ψέματα

- Τα παιδιά δεν έχουν χώρους για αθλητικές δράσεις (Δεν υπάρχει γήπεδο μπάσκετ βόλεϊ ή ποδοσφαίρου ) . Ο παρακείμενος χώρος του σχολείου που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για τέτοιες δράσεις απαιτεί ποσό 2000 το οποίο δε μπορεί να καλύψει ο δήμος και ζητάνε από το σύλλογο να το καλύψει

- Οι 2 βιντεοπροβολείς κάηκαν διότι το ρεύμα δεν είχε σταθερή τάση. Ρεύμα το οποίο ακόμα είναι εργοστασιακό.!!!!!!!!!!!!!!! Το κόστος για τη τοποθέτηση και νέων βιντεοπροβολέων ξεπερνάει τα 1700 € τα οποία όμως δεν υπάρχουν

- Τα στόρια σκίασης ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί λόγω αδυναμίας της σχολικής επιτροπής

- Δεν υπάρχει ακόμα συναγερμός.

- Ούτε λειτουργεί η πυρασφάλεια

- Ακόμα δεν μας έχει απαντήσει κανείς για το που πήγαν τα χρήματα της σχολικής επιτροπής 1ου και 2ου γυμνασίου από το 2010 που σταμάτησε να λειτουργεί η σχολική επιτροπή αυτή και έγινε επιτροπή για όλα τα σχολεία. Το ποσό ήταν περί των 26,000 και σ αυτά πρέπει να προστεθούν τα έσοδα από τα κυλικεία και τις κρατικές ενισχύσεις των σχολείων για τα έτη 2010 2011 2012.

- Η παράδοση του σχολείου ακόμα δεν έχει γίνει λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν

- Ο σύλλογος πληρώνει όχι μόνο για φύλαξη αλλά και μέρος του ποσού που απαιτείται για καθαρίστρια αλλά οι συνδρομές των γονέων ακόμα δεν έχουν πληρωθεί προφανώς λόγω των οικονομικών δυσχερειών όλων με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συνεχίσουμε τις πληρωμές

Ελπίζουμε στη παρουσία όλων των γονέων
Το Δ.Σ. του Συλλόγου.”