ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι ξέβρασε η θάλασσα στην Κέρκυρα

Δείτε τι ξέβρασε η θάλασσα στην Κέρκυρα

Κι άλλο δέμα...

Ξεπέρασε τα 100 κιλά η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που ξεβράζει σταδιακά η θάλασσα στη βορειοανατολική Κέρκυρα από τις 20 Ιανουαρίου! Ένα ακόμη δέμα βάρους τριών κιλών και 755 γραμμαρίων βρέθηκε σε παραλία της Ερείκουσας ποτισμένο με θαλασσινό νερό και φαίνεται ότι προέρχεται από την αρχική παρτίδα.

Η αρχή είχε γίνει σε παραλία της Δασιάς, όπου αστυνομικοί του τμήματος Παλαιοκαστριτών που περιπολούσαν εντόπισαν 21 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 80 κιλών. Την ίδια ημέρα, άνδρες του Λιμενικού βρήκαν άλλα δυο δέματα στη θάλασσα και ένα βρεγμένο από θαλασσινό νερό στην ξηρά στην περιοχή Ύψος, συνολικού βάρους δέκα κιλών και 700 γραμμαρίων. Την επομένη, ένας ιδιώτης περισυνέλεξε κοντά στην ακτή στο Ύψος άλλη μια με κάνναβη βάρους τριών κιλών και 900 γραμμαρίων και στις 28 Ιανουαρίου οι λιμενικές αρχές εντόπισαν ένα ακόμη δέμα με τρία κιλά και 600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή «Ημερόλια» Κασσιόπης.

Όλα δείχνουν ότι τα 101 κιλά και 955 γραμμάρια που έχουν εντοπιστεί ως τώρα, αποτελούν μέρος μεγάλου φορτίου χασίς από την Αλβανία, που τα καρτέλ ναρκωτικών επιχείρησαν να εισάγουν με ταχύπλοο από τις ακτές της γειτονικής χώρας. Φαίνεται, όμως, πως φοβήθηκαν από την τυχαία παρουσία κάποιου πλωτού του Λιμενικού και ξεφορτώθηκαν τα δέματα πετώντας τα στη θάλασσα.