ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραπέτες κολύμπησαν και πέρασαν στην Τουρκία

Οι δραπέτες κολύμπησαν και πέρασαν στην Τουρκία

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την απόδραση επτά ποινικών κρατουμένων από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου.

Οι δράστες, αφού έκοψαν τα κάγκελα των κελιών με μία λίμα κατευθύνθηκαν στην αυλή των κρατητηρίων και από εκεί οι σκαρφάλωσαν στο φράχτη και απέδρασαν.

Κάποιοι κολύμπησαν τον ποταμό Έβρο και πέρασαν στην Τουρκία. Ωστόσο, οι τουρκικές Αρχές τους «υποδέχθηκαν» με χειροπέδες. Λίγες ώρες μετά την απόδραση, την ίδια μοίρα φαίνεται πως είχαν και άλλοι δύο δραπέτες, καθώς συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Πόρου Φερών.

Το χρονικό της απόδρασης

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι επτά κρατούμενοι απέδρασαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, μεταξύ των ωρών 2:30 έως 5:30, κόβοντας τα κάγκελα με λίμα, ενώ ως εγκέφαλος του σχεδίου θεωρείται Τούρκος έμπορος ναρκωτικών που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί, κατά το παρουσιολόγιο, όταν διαπιστώθηκε ότι έλειπαν επτά άτομα.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι είχαν κοπεί κάγκελα -προφανώς με λίμες- σε διάδρομο που οδηγεί στην αυλή των κρατητηρίων και από εκεί οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στο φράχτη και απέδρασαν.

Σε διαθεσιμότητα εφτά αστυνομικοί

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας, εφτά αστυνομικοί (τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ένας Αστυνόμος Β υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.