ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με αστυνομικές ταυτότητες νεκρών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Μυστήριο με αστυνομικές ταυτότητες νεκρών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τον εντοπισμό σε εγκαταλειμμένο κτίριο αστυνομικών ταυτοτήτων ανθρώπων από το χωριό που έχουν πεθάνει την τελευταία 20ετία.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί οι ταυτότητες να είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και για παράνομες εισπράξεις συντάξεων!

Όλα ξεκίνησαν προ ημερών από ένα αθώο παιχνίδι παιδιών στο ετοιμόρροπο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε το κοινοτικό γραφείο στις Ξενιές.

Τον Ιούνιο του 2008 υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό και ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε και έκτοτε κανείς δεν είχε μπει στο χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews, ο πρόεδρος που εξελέγη στις εκλογές του 2011 δεν έλαβε ποτέ κλειδιά του συγκεκριμένου κτιρίου και μάλιστα είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε τίποτα από το αρχείο της πρώην κοινότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ήρθαν τα πάνω-κάτω στο χωριό, όταν παιδιά μπήκαν στο χώρο για να παίξουν.

Τότε, εντόπισαν μια ανοιχτή πόρτα στο εσωτερικό του κτιρίου, που οδηγούσε σε ένα δωμάτιο το οποίο ήταν πάντοτε κλειδωμένο. Εκεί, τα παιδιά βρήκαν αστυνομικές ταυτότητες, αλλά και έγγραφα της πρώην κοινότητας Ξενιών και αλληλογραφία.

Τα παιδιά γνωστοποίησαν το περιστατικό στους συγχωριανούς τους και ακολούθησε έρευνα στο χώρο, όπου και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δέκα αστυνομικές ταυτότητες ανθρώπων που είχαν πεθάνει από το 1994 και μετά και οι οποίες θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία μετά τους θανάτους.

Ένας εκ των κατοίκων του χωριού βρήκε ανάμεσα στις ταυτότητες, αυτές του πατέρα και του παππού του και θορυβήθηκε ιδιαίτερα γι’ αυτό και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Ήδη, στο χωριό έχουν φουντώσει τα σενάρια, κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να πουν ότι ίσως οι ταυτότητες δεν παραδόθηκαν ποτέ στις αστυνομικές αρχές, γιατί κάποιοι θέλησαν να τις χρησιμοποιήσουν για παράνομη είσπραξη χρημάτων από συντάξεις ή επιδοτήσεις. Οι συγγενείς όσων βρέθηκαν οι ταυτότητες στο χώρο, είχαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξή τους εκεί, αφού τις είχαν παραδώσει κανονικά μετά τον θάνατο των οικείων τους, ενώ ένας εξ αυτών υποστηρίζει ότι δεν είχε λάβει ποτέ τα έξοδα από την κηδεία του πατέρα του και διερωτάται πλέον εάν ο θάνατος είχε δηλωθεί κανονικά ή εάν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό.

Οι αστυνομικές αρχές απέστειλαν άμεσα έγγραφο στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, προκειμένου να ασφαλιστεί ο χώρος και ζητά περαιτέρω εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ με τη σειρά του ο δήμος απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του χωριού να σφραγίσει το κτίριο. Κάτι, που αναμένεται να γίνει σήμερα, ωστόσο το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και η όποια ασφάλισή του είναι μάλλον περιττή, αφού είναι ταυτόχρονα και αναποτελεσματική.

Πλέον, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ερευνών των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί οι συγκεκριμένες αστυνομικές ταυτότητες δεν είχαν παραδοθεί στις αρχές, για το εάν έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομη είσπραξη χρημάτων και από ποιους και φυσικά εάν παρέμεναν στο σημείο όλα αυτά τα χρόνια ή εάν μεταφέρθηκαν μεταγενέστερα εκεί.