ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο

Ξεκινά η προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο

Για ακόμα μια χρονιά, ξεκίνησε και φέτος η προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, όπως ενημέρωσε ο διοικητής των Π.Υ. Πελοποννήσου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.


Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και σχεδίαζονται ήδη οι δράσεις για την αποφυγή εκδήλωσης φωτιάς αλλά και για την αντιμετώπιση τους.

Οι έρευνες δείχνουν βέβαια ότι παρά τον σχεδιασμό οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ξεκινούν πλέον κάθε χρόνο και νωρίτερα. Στην Πελοπόννησο ήδη υπήρχαν τρείς μεγάλης έκτασης πυρκαγιές σε Κορινθία και Λακωνία, οι οποίες απαίτησαν τις καλύτερες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τεθούν υπό έλεγχο και να μην απειληθούν κατοικίες ή ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Γιόβας ενημέρωσε ότι έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου η άσκηση "Πυρσός 2013", η οποία είναι μια άσκηση επι χάρτου. Ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και άσκηση δια πυρός, μια άσκηση σε ρεαλιστικές συνθήκες, ώστε να μπορέσουν τόσοι οι πυροσβέστες, όσο και οι υπόλοιποι φορείς να προετοιμαστούν, να διαπιστώσουν τα κενά και τα τυχόν λάθη και να τα διορθώσουν. Ο κ. Γιόβας ενημέρωσε επίσης ότι υπήρχαν κάποιες ελλείψεις σε υλικά, αλλά μετά απο κάποιες δωρεές φαίνεται να έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό. Επίσης δεν υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά σε οχήματα και προσωπικό.

Τέλος ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπενθύμισε ότι από 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και θα διαρκέσει έως και τις 31 Οκτώβρη. Στο διάστημα αυτό οι πολίτες απαγορεύεται να ανάβουν φωτιές και θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στις κινήσεις τους, για να αποφευχθούν οι πυρκαγιές που ξεκινούν από αμέλεια.

Πηγή: arcadiapress.gr